The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Welke vissen kunnen dit zijn?

 

(@lonneke)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik ben nieuw hier en val meteen met de deur in huis....

Ik heb in mn vijver 2 goudvissen en (helaas nog maar) 2 goudwindes zitten.

 

Nu heb ik vandaag deze 3 visjes uit de rand van mijn vijver gevangen maar heb geen idee of dit jongen van de goudvissen of van de goudwindes zijn, iemand die hier misschien een antwoord op weet?


 Alvast bedankt!

 


   
Citeren
Michel G
(@michel-g)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Berichten: 23
 

jonge vissen zijn doorgaans moeilijk te determineren... opvallende verschillende kenmerken zijn alleszins dat windes langgerekt zijn, en kleine schubben hebben, terwijl goudvissen eerder gedrongen zijn en relatief grote schubben hebben. Jonge goudvissen zijn bij de geboorte overwegend zwart, wat geleidelijk verandert in oranje, rood, wit, enz...

verder is het zo, dat windes scholenvissen zijn, die het liefst dicht onder het wateroppervlak zwemmen, en helder en zuurstofrijk water nodig hebben.  Goudvissen wroeten graag in de bodem (slib, modder,...) en vreten (zachte) waterplanten aan...., wat windes niet doen.

Misschien kan een geroutineerde vissenkenner je wel met meer zekerheid inlichten?


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.