The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Hallo allemaal

 

(@amanda)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik ben Amanda en dit is mijn eerste post op dit forum.

Ik heb sinds de zomer een vijver, 1500 liter. Ik heb er 4 shubunkin en 4 goudvoorns in. En ook een hoop kikkers meestal, haha.

Mijn vraag is dit.
Dit is nu dus de 2e keer dat ik baby'tjes zie in de vijver. Ik heb ook een week of 2 geleden de pomp schoongemaakt, en daar plakten bevruchte eitjes aan. Hoe kan dit, gezien het midden in de winter is en mijn vissen duidelijk in winterstaar zitten? Deze baby'tjes kunnen toch nooit overleven met die nachtvorst?


   
Citeren
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 35
 

Vissen zijn best wel sterke dieren die heel wat kunnen verdragen. Deze winter kunnen we amper een winter noemen en wat nachtvorst kan echt geen kwaad. Vissen zijn immers koudbloedige dieren en passen hun lichaamstemperatuur aan aan hun omgeving en dat is iets heel anders dan ons mensen die een constante temperatuur van 37°hebben. Voor ons voelt vijverwater nu koud aan maar vissen hebben dit probleem niet. Gelukkig maar.

Veel succes met je vijver en welkom op dit forum.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.