The Pond Library

Vraag en Antwoord

waterslak?/jonge vi...
 
Notifications
Clear all
waterslak?/jonge vissen.

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,640 Views
marco01
(@marco01)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 58
Topic starter  

hallo allemaal ik heb zag ik vandaag een waterslak in mijn vijver zitten hoe die daar komt weet ik niet maar kan die er in blijven of is het beter die er uit te scheppen zo dat hij niet mijn planten opeet?

en nog een vraag over jonge vissen ik zag ook dat er jongen visjes in mijn vijver zitten dacht eerst aan kikkervisjes maar dat zijn ze zeker niet ben ik nu achter.worden die niet opgegeten door de andere vissen?en moet ik die apart houden of bij voeren?en gewoon rond laten zwemmen?
het zij jonge vissen van voorns en Shubunkins

alvast bedank voor het antwoord

gr marco


   
Quote
mike2507
(@mike2507)
Trusted Member
Joined: 14 years ago
Posts: 50
 

die slakken kan je altijd aan je vissen voeren
als je de jongen laat zitten zal de natuur zijn werk doen en zullen er veel opgegeten worden ( zeker met voorn , dat is een roofvis)
als je ze apart zet brengt dat wel extra werk met zich mee : water controleren/verversen, voer klaarmaken ,...


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Ongeveer 80% van de bevruchte eitjes wordt terug opgegeten door de vissen zelf en van de 20% die overblijft wordt in de eerste weken nog eens 60% opgegeten. De kleintjes moeten veel schuilplaatsen hebben want zolangs ze er niet uitzien als een vis, lopen ze gevaar, zelfs hun soortgenoten lusten ze.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
marco01
(@marco01)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 58
Topic starter  

er is genoeg schuilplaats voor de jonkies en inderdaad zijn er ook zat opgegeten.nu maar kijken wat ik over hou.die vinden hun eigen eten zo ver ik zie of moet ik die bij voeren?en hoe lang duurt het ongeveer dat ze groot genoeg zijn dat ze tussen de rest gaan zwemmen weet iemand dat?

gr marco


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.