The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
waterslak?/jonge vissen.

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,525 Bekeken
(@marco01)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 58
Topic starter  

hallo allemaal ik heb zag ik vandaag een waterslak in mijn vijver zitten hoe die daar komt weet ik niet maar kan die er in blijven of is het beter die er uit te scheppen zo dat hij niet mijn planten opeet?

en nog een vraag over jonge vissen ik zag ook dat er jongen visjes in mijn vijver zitten dacht eerst aan kikkervisjes maar dat zijn ze zeker niet ben ik nu achter.worden die niet opgegeten door de andere vissen?en moet ik die apart houden of bij voeren?en gewoon rond laten zwemmen?
het zij jonge vissen van voorns en Shubunkins

alvast bedank voor het antwoord

gr marco


   
Citeren
(@mike2507)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 52
 

die slakken kan je altijd aan je vissen voeren
als je de jongen laat zitten zal de natuur zijn werk doen en zullen er veel opgegeten worden ( zeker met voorn , dat is een roofvis)
als je ze apart zet brengt dat wel extra werk met zich mee : water controleren/verversen, voer klaarmaken ,...


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Ongeveer 80% van de bevruchte eitjes wordt terug opgegeten door de vissen zelf en van de 20% die overblijft wordt in de eerste weken nog eens 60% opgegeten. De kleintjes moeten veel schuilplaatsen hebben want zolangs ze er niet uitzien als een vis, lopen ze gevaar, zelfs hun soortgenoten lusten ze.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@marco01)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 58
Topic starter  

er is genoeg schuilplaats voor de jonkies en inderdaad zijn er ook zat opgegeten.nu maar kijken wat ik over hou.die vinden hun eigen eten zo ver ik zie of moet ik die bij voeren?en hoe lang duurt het ongeveer dat ze groot genoeg zijn dat ze tussen de rest gaan zwemmen weet iemand dat?

gr marco


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.