The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
vissen verkleuren

7 Posts
4 Users
0 Reactions
4,539 Views
eagle1
(@eagle1)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Ik heb reeds gedurende 15 jaar een klein maar mooi siervijvertje in mijn tuintje. Sinds een paar jaartjes heb ik ook eigen kweek waar ik bijzonder trots op ben. Maar wat mij nu opvalt is dat mijn goudvissen stilaan WIT worden. Zij horen oorspronkelijk de mooie oranje-gouden kleur te hebben. Verder is mijn vijver gezond (waardes van het water), planten bloeien (uiteraard ook de algen), filter werkt zuurstof is ok.
Wat zou de oorzaak van deze visverkleuring kunnen zijn?
En vooral; wat kan ik daar tegen doen?

Groeten,
Eagle


   
Quote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 17 years ago
Posts: 310
 

Hallo,

Lijkt het erop dat het witte op de huid ligt of verkleurt de vis alleen maar, oudere goudvissen hebben de eigenschap om te verkleuren, als je niet zeker bent over wat het is dan kun je een specialist inschakelen, voor ons is het moeilijk in te schatten wat het is zonder foto's, zelfs met foto's is het al moeilijk...

succes ermee!

grtz.


   
ReplyQuote
eagle1
(@eagle1)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Beste,

Het is echt wel de vis zelf die wit verkleurd hoor. Zelfs ook de éénjarigen.
Ik zou echt wel eens enkele foto's moeten uploaden, niet?

Eagle


   
ReplyQuote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
 

Hi Eagle,

Heb zelf precies hetzelfde "probleem", heb hier ook een topic over geopend en ben er nu redelijk van overtuigd dat het door verkleuring komt plus eventuele paai vlekken. Ook zijn er bij mij kruisingen met de sarasa waardoor er nu meer wit komt. Komen één van deze zaken je bekend voor in de vijver?


   
ReplyQuote
eagle1
(@eagle1)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Toch proberen om enkele foto's te uploaden.

Bijgevoegde bestanden


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 17 years ago
Posts: 310
 

de foto's zijn wat onduidelijk maar het lijken mij gewoon verkleuringen...

grtz.


   
ReplyQuote
christine
(@christine)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 30
 

Ik heb vorig jaar ook een deel zwarte visjes gehad, die nu trouwens ongeveer 5 cm groot zijn en nog steeds zwart. Eentje is er verkleurd naar oranje, een andere heeft een witte buik maar is voor de rest nog zwart.
Groot was mijn verbazing toen ik vanmorgen een piepklein (ongeveer 2cm) oranje visje zag. Ik dacht dat goudwindes altijd zwart geboren werden. Ik heb ook shubunkins, sarasa's en zilverwindes in de vijver. Zou dit toch een goudwinde kunnen zijn?


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.