The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
steur

 

(@gil-33)
Active Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

heb zaterdag 14 aug water vervangen van de vijver ,netjes alle vissen er uit gehaald en ze in een zwembadje geplaatst terwijl ik de vijver kuiste, alleen onze steur begon na een half uurtje heel stil te worden en begon op zijn rug te liggen heb hem vliegensvlug dan in de badkuip gestoken en veel zuurstof gegeven het beestje na 2 uur terug in de vijver geplaatst hij zwemt wel maar niet zo hevig als voordien ook wil hij bijna niks eten zou het kunnen dat het de steur er iets aan overhoud ??van eventueel wat aan te kort aan zuurstof te zitten meer kon ik niet doen! zijn er mensen die al iets gelijksaardig tegen kwamen en dat de steur terug de oude is het is namelijk de steur van mijn zoontje en die verlangt ontzetend dat die er terug door komt.


   
Citeren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 104
 

sommige koi's hebben er ook last van maar duurt meestal paar daagjes en dan zijn ze weer normaal


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

In het begin van mijn nog niet al te lange koi carrière heb ik al het water van mijn vijver vervangen. Wel een groot deel terug kunnen pompen na de schoonmaak maar nog steeds erg veel leidingwater hierbij moeten doen uiteindelijk. Mijn toen nog enige koi heeft bijna 2 weken niet tot nauwelijks gegeten en was een stuk rustiger dan normaal. Daarna ging het ineens weer beter en is toen weer snel de oude geworden. Dit om aan te geven dat het soms best lang kan duren.

Helaas zijn steuren wel vele malen gevoeliger voor veranderingen dan koi en ook een stuk minder sterk. Probeer iig het water zuurstofrijk te houden en misschien wat gerichter voeren als de steur in een bepaalde plek blijft. In ieder geval succes de komende tijd en maar duimen dat het snel beter wordt.


   
BeantwoordenCiteren
(@gil-33)
Active Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

ok dank u wel, ondertussen is de steur al een stuk beter en eet hij terug zoals het moet is wel wat rustiger of voeger en zwemt percies nu en dan eens rapper tegen iets aan ook dat komt misschien wel goed toch bedankt voor de reaktie,Mvg Gil


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Bedenk dat zoiets stress kan opleveren voor je vissen. Nadien zullen ze zich dus echt niet lekker voelen.


   
BeantwoordenCiteren
(@wesleyengelhard)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 19
 

halloo
ik weet niet hoe het met de steur gaat.
maar de steur is heel stress gevoelig
Een kleine verandering kan zorgen voor een flinke stress
zorg voor voldoende zuurstof
en een beetje stroming in het water
voer met kleine hoeveel heden
laat je water ook regelmatig controleren bij de vijverwinkel
de steur reageert ook heel erg op de kwaliteid van het water
daar ben ik zelf ook achter gekomen
ik heb een albino steur 50 cm ong en mijn ph en kh waren te laag en hij werd heel traag en zwom hele andere route's als normaal
ik heb dat gelijk laten testen en kh plus toe gevoegt
en het gaat al wat beter

succes

gr wesley


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.