The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Sluierstaart zwemt op zijn rug

 

(@psychotic)
Active Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

Mijn sluierstaart zwem op zijn rug...

Dit doet hij niet altijd.
Als ik eraan kom dan zwemt hij gewoon weer verder.
Verder heef hij geen raar zwemgedrag dus ziek zijn kan helaas niet. Het lijkt net of hij er van houd. Hij doet dit al een half jaar.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben??????
Misschien zijn er ook andere vissen soorten die dit doen.

Greetz A.Kivits


   
Citeren
(@wc-duck)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 115
 

Hahhahahaa, op zijn rug zwemmen. Zelf nog nooit meegemaakt maar zou dat wel eens willen zien:D


   
BeantwoordenCiteren
(@wc-duck)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 115
 

Het spijt me spychotic , ik weet geen antwoord op je vraag, maar aangezien deze thread toch over sluierstaarten gaat, ik heb ook nog wel een vraag. Kan je sluierstaarten eigenlijk laten overwinteren in je vijver. (op ongeveer een diepte van 1.20?) ?


   
BeantwoordenCiteren
(@Apestaartje)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 1
 

Het is mij wel bekend ht komt namelijk door verkeerde voer waarschijnelijk geef je het vlokken voer door dat de sluierstaart het eet met te veel zuurstof
gaat hij duikelen ze kunnen er zelfst aan sterven beter is dan ook om speciaal voer te kopen voor sluierstaarten dat is voer dat zwaarder is en direct naar de bodem zakt.
hopelijk heb je er wat aan .
groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@hoorebee)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 21
 

Yep dit kan inderdaad de rede zijn!
En sluierstaarten kunnen overwinteren in een vijver, maar is niet aan te raden als je na de winter ze allemaal nog terug wil zien. Ze hebben immers minder kans om de winter door te komen dan een gewone goudvis. Maar de diepte is in elk geval goed...wsl lukt het wel hoor!


   
BeantwoordenCiteren
(@ginrin)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 62
 

Sluierstaarten kampen regelmatig met een zwemblaasprobleem. Het is natuurlijk een gekweekte variant van de gewone goudvis welke een vrij onnatuurlijke lichaamsbouw heeft. Het kleinste disfunctioneren van de zwemblaas kan hem al in problemen brengen. Meestal duikelt zo'n vis in rusttoestand. Door te zwemmen weet hij meestal zijn balans nog wel te bewaren.

Joop


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.