The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Quarantaine koi

5 Posts
4 Users
0 Reactions
3,009 Views
kingkoc
(@kingkoc)
Eminent Member
Joined: 20 years ago
Posts: 28
Topic starter  

Gisteren ben ik bij toeval in het bezit geraakt van een koi. Vraag me niet de soort, want volgens mij is het een kruising. Nu, voor mijn geen probleem want ik vind zijn/haar kleurcombinaite schitterend. Na het vangen bleek de vis groter dan verwacht te zijn (>40 cm). Momenteel bevindt hij zich in een quarantainebak van 600 liter die continue wordt gefilterd en van zuurstof is voorzien. Kan ik hem/haar daarin laten overwinteren, of zet ik de vis na enkele dagen gewoon buiten in de vijver. De quarantainebak bevindt zich in de garage en het temperatuurverschil met het vijverwater zal alleen maar toenemen. De vis komt uit een natuurlijke vijver en is wel 't een an 't ander gewoon me dunkt!

Graag raad.

gr

Koen


   
Quote
johan (bel)
(@johan-(bel))
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 91
 

het is voor de vis het beste dat je hem in je vijver doet voor de temperatuurs verschillen te groot worden.
je quarantaine bak is namelijk niet al te groot en als je bedenkt dat een vis alleen in zo,n bak moet blijven tot het voorjaar dan zal hij het waarschijnlijk niet redden,het is trouwens voor iedere vis die je in quarantaine houdt noodzakelijk om ze met meerdere in zo,n bak te houden,een vis die alleen zit die zal veel gestresster zijn dan als ze met meerdere zijn ,maar ja daar is je quarantaine bak te klein voor
het risico dat je nieuwe vis je andere vissen besmet met een of andere ziekte is er natuurlijk wel ,en dan bestaat er nog de mogelijkheid dat jou eigen vissen je nieuwe aanwinst kan besmetten.
ik denk dat je de gok moet wagen en er vanuit moet gaan dat zowel je eigen vissen en je nieuwe nieuwe vis genoeg weerstand hebben en dat het allemaal wel mee zal vallen

suc6
johan


   
ReplyQuote
kasters
(@kasters)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 117
 

Beste koen bedenk wel dat het water in de garage nog zo'n 18 graden zal zijn en het water buiten in de vijver zal zo'n 8 graden zijn. Deze temperatuur schommeling is dorgaans te grot voor een koi. Meet even bijde waarden en probeer het water in de quarantaine langzaam tot de waarde van het water buiten te krijgen. Alsik het goed is mag de max temperatuur schomeling per 24 uur 3 graden celcius zijn.


   
ReplyQuote
kingkoc
(@kingkoc)
Eminent Member
Joined: 20 years ago
Posts: 28
Topic starter  

Ik heb de koi intussen de vrijheid gegeven van m'n vijver en de gewenning is zonder veel problemen verlopen.Hij is de grootste van de hoop en ik merk aan z'n gedragingen dat hij het naar zijn zin heeft.


   
ReplyQuote
Kip
 Kip
(@kip)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 41
 

Fijn hoor! Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.