The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Quarantaine koi

 

(@kingkoc)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 28
Topic starter  

Gisteren ben ik bij toeval in het bezit geraakt van een koi. Vraag me niet de soort, want volgens mij is het een kruising. Nu, voor mijn geen probleem want ik vind zijn/haar kleurcombinaite schitterend. Na het vangen bleek de vis groter dan verwacht te zijn (>40 cm). Momenteel bevindt hij zich in een quarantainebak van 600 liter die continue wordt gefilterd en van zuurstof is voorzien. Kan ik hem/haar daarin laten overwinteren, of zet ik de vis na enkele dagen gewoon buiten in de vijver. De quarantainebak bevindt zich in de garage en het temperatuurverschil met het vijverwater zal alleen maar toenemen. De vis komt uit een natuurlijke vijver en is wel 't een an 't ander gewoon me dunkt!

Graag raad.

gr

Koen


   
Citeren
(@johan-(bel))
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 91
 

het is voor de vis het beste dat je hem in je vijver doet voor de temperatuurs verschillen te groot worden.
je quarantaine bak is namelijk niet al te groot en als je bedenkt dat een vis alleen in zo,n bak moet blijven tot het voorjaar dan zal hij het waarschijnlijk niet redden,het is trouwens voor iedere vis die je in quarantaine houdt noodzakelijk om ze met meerdere in zo,n bak te houden,een vis die alleen zit die zal veel gestresster zijn dan als ze met meerdere zijn ,maar ja daar is je quarantaine bak te klein voor
het risico dat je nieuwe vis je andere vissen besmet met een of andere ziekte is er natuurlijk wel ,en dan bestaat er nog de mogelijkheid dat jou eigen vissen je nieuwe aanwinst kan besmetten.
ik denk dat je de gok moet wagen en er vanuit moet gaan dat zowel je eigen vissen en je nieuwe nieuwe vis genoeg weerstand hebben en dat het allemaal wel mee zal vallen

suc6
johan


   
BeantwoordenCiteren
(@kasters)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 117
 

Beste koen bedenk wel dat het water in de garage nog zo'n 18 graden zal zijn en het water buiten in de vijver zal zo'n 8 graden zijn. Deze temperatuur schommeling is dorgaans te grot voor een koi. Meet even bijde waarden en probeer het water in de quarantaine langzaam tot de waarde van het water buiten te krijgen. Alsik het goed is mag de max temperatuur schomeling per 24 uur 3 graden celcius zijn.


   
BeantwoordenCiteren
(@kingkoc)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 28
Topic starter  

Ik heb de koi intussen de vrijheid gegeven van m'n vijver en de gewenning is zonder veel problemen verlopen.Hij is de grootste van de hoop en ik merk aan z'n gedragingen dat hij het naar zijn zin heeft.


   
BeantwoordenCiteren
 Kip
(@kip)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 41
 

Fijn hoor! Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.