Hallo,
Vanmorgen zag ik een 'dot' kikkerdril' in m'n vijver liggen. Nou lag er vorig jaar ook al kikkerdril in mijn vijver, maar volgens mij heb ik nog steeds maar 1 grote kikker.
Kan het zo zijn dat een kikker altijd kan ''drillen'' maar dat het niet altijd bevrucht wordt? Er zitten echter (net als vorig jaar) wel zwarte puntjes in de eitjes.
Alvast bedankt voor de reactie.
Als er zwarte puntjes inzitten dan zijn de eitjes bevrucht. In een vijver met vissen hebben zij niet veel kans om te overleven, vissen houden wel van kikkerlarven.
Als je ze wil kweken, zet ze dan uit op een plaats waar de vissen er niet bij kunnen. Ook in een bad lukt dat, maar zorg voor een goede beluchting, anders beschimmelen de eitjes.
Een emmer is niet voldoende neem ik aan..., of bedoel je niet dat het water zuurstofrijk moet zijn?
Thx voor je reply
In een emmer moet dat ook kunnen, maar leg er een zuurstofpompje in.
Ïk denk eerder aan paddendril. Voor het ogenblik zijn de padden volop aan het parenen eieren afzetten. normaal zijn de kikkers later.Ik heb al 2 (mannetjes)padden moeten verwijderen van de kop van mijn koi's. Ze zetten zich met de voorpoten vast in de ogen van de koi en denken waarschijnlijk dat ze op een wijfje zitten. De padden blijven 14 dagen aan elkaar gehecht tot de eiren gelegd en bevrucht zijn.Ze vergroeien zelfs aan elkaardoordat de voorpoten van het mannetje in het vrouwtje dringen en daar vastgroeien.
Het verschil tussen kikkerdril en paddendril zit hem dat paddendril lange slierten zijn terwijl kikkerdril een grote 'wolk' eitjes is.
Na een paar dagen kan je zien dat de eitjes zich evolueren naar een soort komma,dan weet je zeker dat de eitjes wel degelijk bevrucht zijn.
Bij mij in de vijver was het dit jaar de bruine kikker die eerst eitjes afgezet heeft.Vandaag bijna een week later dan de bruine kikker zijn de padden aan het afzetten.
etienne
.Ze vergroeien zelfs aan elkaardoordat de voorpoten van het mannetje in het vrouwtje dringen en daar vastgroeien.
Hoe kom je daar nu bij, etienne.....?
De paddenmannen krijgen wel een 'paarknobbel'
aan de duimen van de voorpoten waarmee ze zich
beter vast kunnen houden tijdens de amplexis, de
ruggelingse omklemming, maar vastgroeien.... nou nee.
Groet, Arthur.
Ik heb het misschien wat sterk uitgedrukt, maar het is wel zo dat het vrouwtje wondjes heeft wanneer het mannetje na de paartijd loslaat!
Ja Ettiene ik weet wat je bedoelt ik heb er net een uur geleden 3 uit mijn vijver gehaalt ze zaten ( op elkaar al 14 dagen op de bodem van mijn koivijver) het vrouwtje leek me echter uitgeput en had inderdaad wonden op haar flanken. Van elkaar heb ik ze niet gehaald ( ze leken echt vergroeid met elkaar!),maar wel in mijn moeras gezet .
Ik heb inderdaad foto's gezien van padden op een koi met de voorpoten in de kieuwen.
Je begrijpt dat ik niet echt op padden in mijn vijver zit te wachten.
Zou ik ze kunnen uitzetten in de sloot op een 500 meter van m'n huis?
Veel weiland en water.
Groeten.
Ze kunnen zeker uitgezet worden!
Bedankt ,ik hoop ze morgen nog te vinden en dan bezorg ik ze een betere thuis.
THX , Alain
PS Sorry ik had je naam verkeerd.
Hoe lang kunnen kikkers en padden dan onder water blijven, hebben die ook kiewen?
Zij nemen zuurstof op langs de huid.
Een groene kikker blijft de hele winter onderin in de vijver.
In de vijver in onze tuin,(70000lt) zitten enorm veel groene kikkers,en één vrouwtje heeft nu haar weg gevonden naar mijn "teilvijvertje" van 50liter! Ik zie uit de keuken vandaan dat er in de teil 1 kikker zit steeds.Er lag vanaf Zondag dril in,mét zwarte kern,en die beginnen nu dus los rond te zwemmen.Mijn vraag is nu,dat dril,legt dat vrouwtje dat ook nadat ze in de grote vijver bevrucht is geworden,wat volgens mij vreemd is,want ik dacht dat het bevruchten buiten de kikker plaats vond...Of,en dat lijkt me helemaal sterk,komt er affentoe een mannetje,om haar dril te bevruchten?En zie ik die dan per toeval nooit,of gebeurd dat 's nacht??T was trouwens voor het eerst dit jaar,dat ik ooit de padden,bruine kikkers én groene kikkers samen in de vijver had! De groene kikkers blijven gelukkig,padden komen maar even terug,net als de bruine kikkers...
Hiervoor moeten er 2 zijn geweest, de dril word inderdaad na de leg pas bevrucht, meestal door het mannetje dat op de rug van het vrouwtje is geklommen. Hierna is het zo dat beide ouders normaal de eieren in de steek laten. Het hoeft dus niet dezelfde kikker te zijn die je ziet. (vraag me niet waar ik het van heb, maar ik weet het nog :p)
Grtz.
euh het antwoord stond hierboven al 🙂 ( is trouwens een oud topic joh 😉 )
Goede morgen.
Bedankt voor uw antwoord.Ja,het leek mij ook al sterk dat het vrouwtje zonder man,haar dril in die teil kon leggen.
En,gisteren zag ik haar voor het eerst uit de teil springen,en naar de grote vijver springen! Vanmorgen zat ze echter weer in de teil.Er MOET dus wel een man ook steeds dezelfde weg naar haar in de teil vinden dus,want,zoals u al beaamde,en ik al dacht,bevruchten gebeurd tijdens het leggen dus. T blijven wonderbaarlijke groen juweeltjes vind ik! Voor zit oa 1 héle grote,dikke donkergroene kikker,die is 9 jaar geleden uit de klauwen van een kat gered,en heeft sindsdien 1 oog,héél herkenbaar dus,en,ook die zie ik soms achter op de rand van de grote vijver.Ik dacht dat groene kikkers rond de 15 jaar gemiddeld kunnen worden,klopt dat?
Groetjes,Alice