The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Zinken vijver rand

 

(@mansp1)
Eminent Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 19
Topic starter  

Hallo,
Mijn buren waren van plan om bij hun nieuwe plantenvijver (geen vissen) een zinken afwerkrand te maken die gedeeltelijk in het water komt te liggen.
De vijver zal ongeveer 13 X 1,5 meter zijn.

Heeft dit zink een negatieve invloed op de waterkwaliteit?
Iemand ervaring met dit?

Bedankt,
Patrick


   
Citeren
(@de-rie)
Reputable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 370
 

In de vijver kan er maar één metaalsoort zonder problemen gebruikt worden en dat is RVS of inox. Alle andere metalen gaan oxideren en gaan zware metalen aan het water toevoegen. Op den duur gaan die zware metalen neerslaan op de kieuwen van de vissen .Hierdoor kunnen de kieuwen afsterven en gaan de vissen in feite stikken.
Dus zink in het water zeker niet gebruiken.


   
BeantwoordenCiteren
(@speedy)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 17
 

Heb ik nogal gehoord. Zeker niet doen!!!!
Ook al zet je er geen vis in, je gaat de kikkers toch niet vergiftiggen?
Enkel een zinken bad voor op terras met enkel wat waterplantjes zou je kunnen doen.

Grooetjes....Ron....


   
BeantwoordenCiteren
(@martinwill)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 41
 

Ik heb zelf een galvanisch bedrijf die gespecialiseerd is in het verzinken van onderdelen, en ben het volkomen eens met de eerder gegeven antwoorden. het is zo dat het zink gaat corroderen en door middel van elektrolyse zelfs zeer giftige stoffen af gaat geven aan het water. Dus advies is niet doen.

Groeten Martin


   
BeantwoordenCiteren
(@wernie)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 34
 

En het gebruik van Zinkoxide dan ? Ik denk dat er toch al een paar gebruikers deze stof heeft gebruikt om de strijd met algen aan te gaan.

Dit lijkt me heel erg dubieus; zinken randen absoluut niet doen, zinkoxide, daar lijken de meningen dan wel over verdeeld.

Ik lees wel dat het effect op lange termijn niet gekend is en dat het alleszins géén gunstig effect heeft, wat me enigszins logisch lijkt.

Indien er Zinkoxide gebruikt wordt, gaan, naast de algen, de andere planten en mossen daar dan géén effect van ondervinden ? (net zoals de zinken rand waarvan sprake)


   
BeantwoordenCiteren
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 57
 

Een zinken rand hoeft m.i. niet in permanent contact te staan met het vijverwater. Het enige water dat in de vijver komt is het regenwater dat via de kap in het water loopt. Lijkt me geen probleem.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.