The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Zinken vijver rand

6 Posts
6 Users
0 Reactions
4,529 Views
mansp1
(@mansp1)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 19
Topic starter  

Hallo,
Mijn buren waren van plan om bij hun nieuwe plantenvijver (geen vissen) een zinken afwerkrand te maken die gedeeltelijk in het water komt te liggen.
De vijver zal ongeveer 13 X 1,5 meter zijn.

Heeft dit zink een negatieve invloed op de waterkwaliteit?
Iemand ervaring met dit?

Bedankt,
Patrick


   
Quote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 370
 

In de vijver kan er maar één metaalsoort zonder problemen gebruikt worden en dat is RVS of inox. Alle andere metalen gaan oxideren en gaan zware metalen aan het water toevoegen. Op den duur gaan die zware metalen neerslaan op de kieuwen van de vissen .Hierdoor kunnen de kieuwen afsterven en gaan de vissen in feite stikken.
Dus zink in het water zeker niet gebruiken.


   
ReplyQuote
Speedy
(@speedy)
Active Member
Joined: 21 years ago
Posts: 17
 

Heb ik nogal gehoord. Zeker niet doen!!!!
Ook al zet je er geen vis in, je gaat de kikkers toch niet vergiftiggen?
Enkel een zinken bad voor op terras met enkel wat waterplantjes zou je kunnen doen.

Grooetjes....Ron....


   
ReplyQuote
martinwill
(@martinwill)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 41
 

Ik heb zelf een galvanisch bedrijf die gespecialiseerd is in het verzinken van onderdelen, en ben het volkomen eens met de eerder gegeven antwoorden. het is zo dat het zink gaat corroderen en door middel van elektrolyse zelfs zeer giftige stoffen af gaat geven aan het water. Dus advies is niet doen.

Groeten Martin


   
ReplyQuote
Wernie
(@wernie)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 34
 

En het gebruik van Zinkoxide dan ? Ik denk dat er toch al een paar gebruikers deze stof heeft gebruikt om de strijd met algen aan te gaan.

Dit lijkt me heel erg dubieus; zinken randen absoluut niet doen, zinkoxide, daar lijken de meningen dan wel over verdeeld.

Ik lees wel dat het effect op lange termijn niet gekend is en dat het alleszins géén gunstig effect heeft, wat me enigszins logisch lijkt.

Indien er Zinkoxide gebruikt wordt, gaan, naast de algen, de andere planten en mossen daar dan géén effect van ondervinden ? (net zoals de zinken rand waarvan sprake)


   
ReplyQuote
Roofingburner
(@roofingburner)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 57
 

Een zinken rand hoeft m.i. niet in permanent contact te staan met het vijverwater. Het enige water dat in de vijver komt is het regenwater dat via de kap in het water loopt. Lijkt me geen probleem.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.