The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
WELKE UV LAMP HEB IK NODIG ZIE FOTO's

 

(@kioman)
Estimable Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 63
Topic starter  

Wie weet er van jullie welke uv lamp ik moet hebben voor deze bak wat ik heb gezet dit is een kleiner bak heb er nog 1 maar dan vann 2.5m op 1.5 breete en 1meter diep.
deze is veel kleiner is voor kleine visjes in te doen of kleine koi's van 8-10 cm.
is nog niet af deze bak moet de bankiria planken er nog op doen en de bak met blauwe steentjes bezetten blau stone.
zie foto's


   
Citeren
(@urbain)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 65
 

Indien uw bak vol met water zou zijn heeft ie een inhoud van 0,8 x 0,92 x 0,64 = 0,47m3. Ik veronderstel dat hij niet tot boven zal gevuld worden. Indien u de bak tot 10 cm onder de rand vult is de inhoud dan maar 0,40 m3. De regel is 2 à 3 watt per m3 water in een koivijver. In uw geval zou 2 watt zeker volstaan maar iets meer mag.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.