The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Uit het zicht werken pompslag en elektra

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,235 Bekeken
(@daan85)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo allemaal,

momenteel druk doende met de aanleg van een vijver.
De bak trek ik op vanuit de grond met betonblokjes tot aan peil en daarna verder met tuinblokken en afwerking met hardstenen rand.

Op de vijverbak metsel ik nog een tweede bak met daar enkel een rvs waterval.
Op zich heb ik alles wel uitgedacht, alleen wil ik de pompslang en elektrasnoer niet in het zicht hebben. Hoe kan ik dat het beste oplossen, mede met het oog op evt. vervanging in de toekomst. Ik kan de slang wel inmetselen maar mocht daar ooit iets mee gebeuren ben je natuurlijk verder van huis.

Heb al gedacht aan een PVC doorvoerbuisje o.i.d., maar de vraag blijft natuurlijk kun je zoiets waterdicht maken?

Ik wil de betonblokjes bezetten met cement en daaroverheen EPDM doen, dat lijkt mij de beste oplossing.

Wat raden jullie aan over het uit het zicht werken van de slang en elektra snoer?

Bij voorbaat dank.

Gr.

Daan


   
Citeren
(@wienders)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 3
 

Hoi Daan, je kan een pvc buis gebruiken en de iets boven het waterpeil houden buiten de vijver. Zo is hij ook waterdicht. En kun je altijd de slang en de kabel eruit halen. De buis kun je bedekken met een plant.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.