The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Turfblokken

 

(@bmaster001)
New Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Weet er iemand waar je turfblokken kan kopen voor de afwerking van de vijverrand (liefst in de buurt van Lier)? In een winkel waar we daarnet geweest zijn, vertelde men mij dat dit niet meer gebruikt wordt omdat het de ph waarde te veel beïnvloedt. Maar het is volgens mij toch zo ongeveer de mooiste oplossing voor een natuurlijk uitziende vijver.


   
Citeren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

het kan misschien wel de mooiste oplossing zijn maar als het idd de Ph heel erg beinvloed moet je je ook afvragen of het ook de beste oplossing is. een slechte Ph is dus niet goed voor je vissen. Je kunt dan wel weer met allerlei middeltjes aan de gang maar dat wordt uiteindelijk een duur geintje


   
BeantwoordenCiteren
(@bmaster001)
New Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ik heb ondertussen de blokken gevonden. Het zou nogal afhangen van geval tot geval. Soms wil je net de pH waarde beïnvloeden en dan kunnen turfblokken net helpen. In elk geval, de vijver in onze vorige woning was ook afgewerkt met die blokken en daar heb ik nooit last van gehad... de waarden waren goed en de vissen waren gelukkig. Dus ik ga het er toch maar op wagen...


   
BeantwoordenCiteren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 104
 

let op je krijgt een bruine tint in de vijver en zoals patsnake ook als zegt je ph wordt aardig zuur


   
BeantwoordenCiteren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 584
 

Ik heb hier ook een stuk van de vijver afgeboord met turfblokken. Nooit problemen mee gehad en dat bruin verdwijnt na verloop van tijd.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.