The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
rubberfolie epdm

 

(@casper)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 9
Topic starter  

klopt het dat je na het plaatsen van de rubberfolie na een paar weken het water moet vervangen voor de vrijkomende stoffen in de folie.Hij is wat groot heb 7 dagen tot snachts gewerkt om hem af te krijgen 1,60 diep en 7,5 op 4,00meter .Nu begin ik aan de filter te metsen ,biologisch met gletjerrock .Wie weet me te vertellen hoe groot de filter moet zijn om een goede bacteriologische werking te hebben .Eeen beetje veel vragen bij elkaar ,ik wil er in het najaar de eerste vissen in plaatsen. :confused:


   
Citeren
(@marcvb)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 106
 

Hallo,ik heb nog nooit gehoord als je vijverfolie gebruikt dat je u water moet verversen na enkele weken.
Dit is wel het geval als je folie gebruikt die normaal als dekbedekking word gebruikt.
Grote van de filter is afhankelijk van het soort vijver.
Koi vijver zonder planten.
Zwemvijver.
Natuurlijke vijver.
Hoeveelheid vissen.
Gebruik van Vortex.

Groeten Marc


   
BeantwoordenCiteren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1160
 

dat je je vijverwater moet verversen heb ik ook nog nooit gehoord enkele weken na de aanleg van je vijver. En ik ben trouwens geen voorstander van eht waterverversen.
De regel voor een moerasfilter met gletjerrock en gletsjersubstraat bovenaan (want geletsjerroch drijft en in de glestjersubstraat kan je dan je moerasplatnen platnen) is 1/10 van de vijverinhoud voor een gewone siervijver en 2/10 liefst zelfs nog ietsje meer voor een koivijver


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.