The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Lavasubstraat

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,567 Bekeken
 BvR
(@bvr)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 12
Topic starter  

In mijn vijver heb ik op een gedeelte met substraat, die witte min of meer ovale korrels, deze zijn niet puntig of scherp. Ik wil echter in mijn gehele vijver een laagje hebben van ronde de 2 cm, nu denk ik er over om een big-bag lavadrain te kopen. Ik vraag me af of lava materiaal scherper of puntiger is als de substraat die ik nu in de vijver heb, dit omdat ik zo af en toe in de vijver moet staan om onderhoud te plegen. En uiteraard geen lek wil. Iemand trouwens ervaring met dit product http://www.b-pex.nl/webwinkel/Lavadrain+--N_art_152.html Gr Bert


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 597
 

Lavasubstraat is mooi rond zonder scherpe kanten.


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi,

Waarom door de gehele vijver? Wat voor vijver heb je en hoe wordt deze gefilterd, indien je hem filterd natuurlijk.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
 BvR
(@bvr)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 12
Topic starter  

Hoi,

Waarom niet door de gehele vijver?
Ik heb mijn vijver vorig jaar aangelegen, hij is ongeveer 60kuub en 80 vierkante meter. Het is een natuur vijver met (nog) geen vissen. Vorig jaar mondjesmaat wat zuurstof planten er in gezet en vorige week zo'n 60 zone 1 en 2 planten.
Mijn zuurstof planten groeien slecht, en ik heb last van zweefalgen. De GH waarde is veel te hoog en overal op internet lees ik dat dit verbeterd kan worden door de gehele vijver minstens een laagje van 2 cm substraat aan te leggen en bacterieen toe te voegen uit een gezonde vijver. Het doel is dus een evenwicht in de vijver. Gr Bert


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi,

Nu wordt het duidelijker. Een natuurvijver. Niets mis mee, alleen om een biologisch evenwicht te krijgen ben je wel even bezig. Vooral omdat hij juist zo groot is. Persoonlijk denk ik dat je geduld moet hebben. Veel planten erin, vooral lis. De voeding van de algen moet namelijk aan het water onttrokken worden.
Substraat zal dus ook goed zijn, geen probleem.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.