The Pond Library

Vraag en Antwoord

Hoe plooien in vijv...
 
Notifications
Clear all
Hoe plooien in vijverfolie minimaliseren?

3 Posts
3 Users
0 Likes
8,315 Views
Plonsje
(@plonsje)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 57
Topic starter  

Problemen bij huidige aanleg van vijver. Dit wordt een vijver van 1.7m op 1.3m en 1m diep. Het is een klokvorm. Eerst zou de vijver gelast worden van die harde vijverfolie (is niet de juiste naam, maar jullie weten wel wat ik bedoel). Dit had tot voordeel dat er geen plooien waren. Nu kregen we gisterenavond te horen dat de persoon in kwestie dit niet meer wil doen. En laten doen wordt pas echt een dure grap.

Nu horen jullie me al afkomen. Hoe kunnen we dan toch met vijverfolie (want metsen is dus ook gekkewerk, aangezien het een kleine vijver is) toch een behoorlijk resultaat krijgen. :confused: In bijlage een foto waarop te zien is waar de vijver komt (kiezeldeel op foto wordt vijver).

Ideetjes voor de randafwerking zijn ook welkom. Eerst dachten we hier met keien te werken, maar we wensen de randen zo klein mogelijk te houden.

Alvast bedankt

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
schizo
(@schizo)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 42
 

Plooien zullen er altijd zijn maar het beste wat je kunt doen is zoveel mogelijk kleine plooien bij elkaar trekken tot 1 grote, deze plat vouwen tijdens het vullen, en hopen dat het zo blijft liggen 🙂 misschien dat je ze ook plat kun lijmen.

mvg,
Sjoerd


   
ReplyQuote
dieter
(@dieter)
Trusted Member
Joined: 22 years ago
Posts: 67
 

ze verkopen speciale kleefbanden om rubber(EPDM)te kleven.kleine plooien zoveel mogelijk samenbrengen tot één grote en dan een kleefband er tussen

groeten rené


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.