The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Grind en vijverfolie

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,654 Bekeken
(@herruu)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Vorig najaar heb ik een vijver aangelegd van 2.7 x 3.7m. Deze vijver heeft enkele niveaus (35, 55, 85 en 115cm diepte).

Als folie heb ik een EPDM folie gebruikt van 1.05mm dikte. Onder de folie liggen 3 lagen fleece en 1 laag regenzeil (had ik nog liggen).

Op de bodem van de vijver zou ik graag (al dan niet op alle niveaus) grind gebruiken. Er komen geen koi's in, enkel shubunkin, sarasa, bittervoorn, zoetwaterkreeft, zoetwatermosselen en een koppeltje stekelbaarzen.

Ik zit echter nog met 1 vraag : als ik grind op de bodem van mijn vijver leg, loop ik dan risico op beschadiging van mijn folie?
Stel dat ik in mijn vijver moet gaan voor onderhoudswerken, zou ik dan mijn folie kunnen beschadigen door op het grind te stappen?

Alvast bedankt voor jullie advies en meningen.


   
Citeren
(@goudvisje)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 4
 

Bij een siervijver is subtraat wel aan te raden en beschadigd je bodem niet. Wanneer je de vijver in moet voor onderhoudswerkzaamheden dan kan je het grind op zij schuiven met bv een trekker.

Groetjes Petra


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.