The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Bodem vervuiling

 

(@goudvisje)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een siervijver laten aanlegen maar helaas blijkt achteraf dat dit niet helemaal goed is aangelegd. Deze voorjaar wil ik de vijver grondig aanpakken. Mijn vijver is rechthoekig met een gelijke diepte van 80cm. Mijn waterkwaliteit is super, alleen op de bodem zie je een deken van aarde en wat vuil liggen. Graag zou ik weer willen dat ik de witte substraat zie.

Biedt een bodemdrain uitkomst?

In de artikelen op deze pagina lees ik namelijk dat een bodemdrain geen zin heeft als je bodem niet afloopt. Ook heb ik net een Messner Delta 12000 aangeschaft die straks ga inbouwen. Kan het zijn dat de driekamer filter met vortex mijn probleem gaat oplossen?

Alvast bedankt.


   
Citeren
(@berts)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 211
 

Ik ben bang dat het substraat ook in de bodemdrain zal komen.

Zelf heb ik wel 2 bodemdrains i.c.m een vlakke bodem,...dit werkt prima.

Groet Bert.s


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.