The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Bodem vervuiling

2 Posts
2 Users
0 Likes
3,922 Views
Goudvisje
(@goudvisje)
New Member
Joined: 10 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een siervijver laten aanlegen maar helaas blijkt achteraf dat dit niet helemaal goed is aangelegd. Deze voorjaar wil ik de vijver grondig aanpakken. Mijn vijver is rechthoekig met een gelijke diepte van 80cm. Mijn waterkwaliteit is super, alleen op de bodem zie je een deken van aarde en wat vuil liggen. Graag zou ik weer willen dat ik de witte substraat zie.

Biedt een bodemdrain uitkomst?

In de artikelen op deze pagina lees ik namelijk dat een bodemdrain geen zin heeft als je bodem niet afloopt. Ook heb ik net een Messner Delta 12000 aangeschaft die straks ga inbouwen. Kan het zijn dat de driekamer filter met vortex mijn probleem gaat oplossen?

Alvast bedankt.


   
Quote
Bert.s
(@berts)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 211
 

Ik ben bang dat het substraat ook in de bodemdrain zal komen.

Zelf heb ik wel 2 bodemdrains i.c.m een vlakke bodem,...dit werkt prima.

Groet Bert.s


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.