The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Gaat mijn vijverwand het houden

 

boein
(@boein)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Momenteel ben ik bezig klaar met de bouw van een plantenbak waarin ik ook een vijver zou willen zetten. Ik dacht eerst een voorgevormde kuip in de plantenbak te zetten maar achteraf gezien lijkt het mooier om de volledige oppervlakte van mijn plantenbak te nemen als vijver en met folie te werken. Het probleem is dat ik niet goed weet of de massa water de wanden uiteen zal drukken. Dit zijn de afmetingen:
plantenbak is bovengronds afmeting 2.4m X 1m X 25 cm. De bak bestaat uit betonblokken uit 1 stuk van 1.2m op 15cm X 15 cm (best zwaar). Eventueel zou ik nog wat uitdiepen op 30 cm van de rand zodat ik in het midden aan een 45 cm diepte zit. De betonblokken liggen op een bedding steengruis maar zijn niet verlijmd, de blokken zijn onderling wel verlijmd. Ook belangrijk ik heb geen halfsteens verband gebruikt dus de blokken zijn netjes op en naast elkaar gestapeld. zoals hieronder (elk streepje van = is een blok van 15cm hoog)
==
Wat denken jullie gaat het water de muur uiteendrukken of is het gewicht van de blokken op zich voldoende.


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Als je plantenbak en vijver 1 geheel zijn en het water aan beide zijden van de betonblokken drukt kan dat geen kwaad want water drukt niet meer aan de ene kant dan de andere kant. Het is wel wat opletten mocht je de plantenbak willen vullen met substraat of zo.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.