The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Diepte Vijver

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Likes
3,580 Bekeken
KevinG
(@keving)
New Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo, ben nieuw op dit forum en had een vraag omtrent vijverdiepte.

zouden zeer graag vijver aan ons terras hebben en hebben een oppervlakte van 4m op 1.7m maar nu was de vraag welke diepte we zouden voorzien aangezien we niet meer met kraan aan ons terras kunnen zou ik toch niet overdreven diep willen gaan want alles moet er met de hand uit 🙂

nu lees ik overal dat vijver een zeker minimum moet hebben 80 cm, maar word daarmee bedoeld 80 cm onder het maaiveld of gewoon 80 cm in totaal ?

Wij zouden een 60 cm boven maaiveld komen en dan eventueel 50 er onder dat komt dan op 110 diepte, zou dat dan voldoende zijn tegen vorst of toch niet ?

daar vind ik precies niet echt iets over terug.

danku alvast !


   
Citeren
ef9adb9a02539e19dd50215c1c5035ab?s=80&d=mm&r=g
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaren geleden
Berichten: 1387
 

Met vijverdiepte bedoelt men de waterdiepte. Een min van 80cm water is aan te raden.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je nu in en ontvang alles wat je wilt weten over vijvers en koi in je mailbox

Laat je email adres achter

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.