The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
filterlijn

 

(@kingkoc)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 28
Topic starter  

Beste vijverliefhebbers,

Na veel wikken en wegen ben ik gestart met de bouw van een koi-vijver. Ik heb hier al veel nuttige info gevonden, maar toch nog even deze vraag ivm filtering.

In bijlage vind je een tekening van wat ik momenteel in gedachten heb. Graag jullie meningen, bedenkingen, enz. Ik ben momenteel erg aan het twijfelen of ik die vortex en 5-kamerfilter wel ga installeren. Ik kan makkelijk de wandskimmer over de ultrasieve laten gaan Of is een appart cicuit dan weer beter?

Het grootste probleem met die kamerfilter is dat deze pompgevoed moet zijn en eigenlijk hoger dan de vijver moet staan. Of zijn er liefhebbers die de pomp erachter hebben gezet?

Aangezien ik niet veel vissen voor zie de volgende jaren en de vijver toch ruim 35 kub gaat zijn moet die ultrabead dat makkelijk aankunnen.

gr

koen

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@midorigoi)
Estimable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 193
 

Hoeveel is de uitgang van de skimmer?


   
BeantwoordenCiteren
(@kingkoc)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 28
Topic starter  

Thierry,

De uitgang is 50 mm. We hebben hierover al gesproken. Ik twijfel hard om die 5-kamerfilter alsnog te gaan gebruiken. 't wordt allemaal een stuk eenvoudiger als ik de pomp als laatste kan zetten. Wat als ik m'n pomp onderaan de filter zou aansluiten , bij de laatste afvoerdrain ipv na de overloop? Dan ga ik veel meer druk krijgen naar de pomp. Ik verlies enkel wat filtercapaciteit, maar dit is het geval van aansluiting na de skimmer niet zo erg denk ik. Is dit een mogelijkheid?

gr

koen


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.