The Pond Library

Vraag en Antwoord

buizen voor bottend...
 
Notifications
Clear all




buizen voor bottendrain

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,291 Views
25853anonymous
 Hs
(@Hs)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo ,
heb me laten wijsmaken dat het best is om dikwandige buizen te gebruiken vanaf de bottendrain tot aan de filter omdat de oragne buizen uit de bouw niet stevig genoeg zouden zijn
klopt dat ?
ze zijn wel zéér duur
dank
hugo


   
Quote
josl
 josl
(@josl)
Honorable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 569
 

hallo,

ik heb ook dikwandige hogedrukbuis gebruikt.
die oranje met rubberdichtingen kunnen gaan lekken na een tyd, als je vergelijkt op verschillende plaatsen , dan vind je ze ook redelijk goedkoop.
bij scheuren in je vloer begeven de rode het, de dikwandige zijn veel sterker.

leg ze niet in beton,maar in stabilizee, dan kunnen ze wat meegeven.

groetjes


   
ReplyQuote
De Vijvertuin
(@de-vijvertuin)
Active Member
Joined: 16 years ago
Posts: 8
 

Beste Hugo, gebruik zeker en vast geen oranje buizen! Dit is rioleringsbuis en de rubbers zijn niet voorzien op constante waterdruk. Lekken zijn m.a.w. gegarandeerd.
Ik kom elk jaar wel een paar klanten tegen die deze fout gemaakt hebben, met heel wat breekwerk en onnodige kosten tot gevolg.
Op je leidingwerk dus zeker niet besparen.
Grtz... Ben.


   
ReplyQuote



The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.