The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
buizen voor bottendrain

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,201 Bekeken
 Hs
(@Hs)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo ,
heb me laten wijsmaken dat het best is om dikwandige buizen te gebruiken vanaf de bottendrain tot aan de filter omdat de oragne buizen uit de bouw niet stevig genoeg zouden zijn
klopt dat ?
ze zijn wel zéér duur
dank
hugo


   
Citeren
 josl
(@josl)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 589
 

hallo,

ik heb ook dikwandige hogedrukbuis gebruikt.
die oranje met rubberdichtingen kunnen gaan lekken na een tyd, als je vergelijkt op verschillende plaatsen , dan vind je ze ook redelijk goedkoop.
bij scheuren in je vloer begeven de rode het, de dikwandige zijn veel sterker.

leg ze niet in beton,maar in stabilizee, dan kunnen ze wat meegeven.

groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@de-vijvertuin)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 8
 

Beste Hugo, gebruik zeker en vast geen oranje buizen! Dit is rioleringsbuis en de rubbers zijn niet voorzien op constante waterdruk. Lekken zijn m.a.w. gegarandeerd.
Ik kom elk jaar wel een paar klanten tegen die deze fout gemaakt hebben, met heel wat breekwerk en onnodige kosten tot gevolg.
Op je leidingwerk dus zeker niet besparen.
Grtz... Ben.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.