The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Aanleggen waterval

9 Posts
5 Users
0 Reactions
8,364 Views
HennieK
(@henniek)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Beste mensen,

Ik wil een beekloop incl. een tweetal watervalletjes gaan maken. En dat zonder te gaan metselen en/of cement te gebruiken. Probleem is dan bij de watervallen dat je het materiaal van de waterval (een flagstone en keien) niet goed vast krijgt aan het folie. Het water er grotendeels onderdoor stromen ipv erover heen en valt daarna dus ook niet naar beneden.

Zijn er methoden, tips&trucs om zo'n waterval te maken zonder te gaan metselen?
Op bijgaande foto de situatie en stand van zaken. Het gaat om de twee watervallen rechtsboven op de foto net onder de bron, die ik zodanig op het folie bevestigd wil hebben dat het water er niet meer onderdoor stroomt.

Ik ben benieuwd naar eventuele oplossingen.

Vriendelijke groeten,
Hennie Kenkhuis.

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 291
 

gebruik kit die ze ook gebruiken om vijverfolie vast te kitten. het is een zwarte kit.
ik heb het gebruikt om mijn vijverrand ( blauw chinees hardsteen) vast te kitten, ook gebruikt om de doorvoeren vast en dicht te kitten.
1 nadeel, het is iets prijzig: ik betaalde rond de 17 euro voor 1 tube maar het werkt perfect en is niet giftig voor de vissen


   
ReplyQuote
HennieK
(@henniek)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Dank voor de reacties tot nu toe.

Zijn er ook mensen, die ervaring hebben met het gebruik van steenlijm?

Vriendelijke groeten,
Hennie Kenkhuis.


   
ReplyQuote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 291
 

is dat niet schadelijk voor vissen ?


   
ReplyQuote
mathenpeggy
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Joined: 14 years ago
Posts: 92
 

Ik denk dat metselen de goedkoopste, makkelijkste en netste oplossing is.
waarom zou je niet willen metselen?


   
ReplyQuote
Skrans
(@skrans)
Estimable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 104
 

@ patsnake je moet wel kijken wat voor kit (zuurvrije kit )je gebruikt maar het wil wel laat het dan eerst een dag uitharden voordat het water er op komt


   
ReplyQuote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 291
 

Skrans;32382 wrote: @ patsnake je moet wel kijken wat voor kit (zuurvrije kit )je gebruikt maar het wil wel laat het dan eerst een dag uitharden voordat het water er op komt

ik bedoel van die epdm kit, kun je gewoon onder water mee kitten, blijft wel wat elastisch. heb ik gebruikt om mijn filter en vijver mee te kitten


   
ReplyQuote
Skrans
(@skrans)
Estimable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 104
 

je hebt nautic (verkrijgbaar bij heja bv) is een kit speciaal voor vijvers


   
ReplyQuote
Merel
(@merel)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 6
 

Ik had graag geweten hoe dit uiteindelijk werd opgelost en of U voor die oplossing wel opnieuw (of niet) zou kiezen. Een nieuwe foto hier neerzetten zou echt tof zijn van uwentwege.

Op een sterke helling is dat kleven van stenen uiteraard een probleem. Er valt niet veel aante doen vrees ik. Zelf als ze stabiel blijven liggen, zal het water er tusssenin doorvloeien.

Maar zo te zien (op de foto) heeft die helling ongeveer de lengte die zo passen voor een kunsstof polyester waterval, welk ik zelf heb aangelegd.

Het is een imitatie van echte rotsstenen en niet te onderscheiden van de echte.

Je zou de bovenkant kunnen moeten voeden door middel van een kleine ondiepe plas met overloop. (maar uw folie ligt er al !)

De onderrand is zowat 3-4 cm vertikaal en kan je laten uitlopen in wat je wenst (ofwel kleine ondiepe plas, een verdere beekloop zoals in uw geval, of rechtstreeks in de vijver)


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.