The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Winter komt eraan

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,994 Bekeken
eddydk
(@eddydk)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 17
Topic starter  

Stilletjesaan komt de winter weer op ons af.
Wat doe ik in de winter met mijn pomp en filter, zet ik die af,
laat ik ze gans de winter doorpompen en filteren, of wat ??
Ik lees overal tegenstrijdige dingen. De één zegt afzetten, de ander zegt laten opstaan.
Het is mij niet echt duidelijk meer wat nu wel goed of slecht is.
Zet ik heel de toestand af dan is heel mijn bacteriële werking naar de vaantjes en moet ik na de winter opnieuw beginnen.
Laat ik heel de toestand doorwerken tijdens de winter, dan zouden de onderste waterlagen te hard afkoelen, wat dan weer schadelijk is voor de vissen. Ter informatie, mijn filter staat naast de vijver achter een waterval, mijn pomp ligt op de bodem van de vijver die ongeveer 1m20 diep is.
Graag wat meningen aub!!!


   
Citeren
Onderwerp trefwoorden
Rudi
 Rudi
(@rudi)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 15
 

Ik heb ondervonden dat wanneer ik alles laat draaien en in het voorjaar een opstartbacteriekuur geef, ik het beste resultaat heb. Wat je zeker moet doen is je pomp op ongeveer 40 cm van de waterspiegel leggen. Ik hang mijn pomp omhoog en bevestig dit aan mijn bruggetje. Wat je ook moet in het oog houden is dat je leidingen niet kunnen kapotvriezen, ik heb 2 artikels terug ook om raad gevraagd waar ik isolatie kan vinden en ga daar vandaag achter. Wat als voordeel kan beschouwd worden wanneer je uw filter laat draaien is dat je steeds een opening hebt in uw ijs (de plaats waar het water terug in de vijver komt)
Hopelijk heb je hier iets aan
m.v.g.
Rudi


   
BeantwoordenCiteren
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Dit is één van de meest gestelde vijvervragen. Ik geef kort uitleg.

Laten aanstaan want inderdaad anders is de bacteriekolonie dood en kun je opnieuw beginnen en net op het moment dat je de bacteriën nodig hebt (voorjaar in maart april) heb je geen kolonie want het duurt enkele maandjes vooraleer je een voldoende grote bacteriekolonie hebt.

Zoveel mogelijk isoleren, pomp inderdaad best wat hoger plaatsen maar zeker en vast niet je water via de waterval laten lopen. Anders koelt het teveel af. Het water stroomt dan over de ijkoude stenen en komt in contact met de vrieslucht. Je steekt het water best terug via een leiding mocht dat mogelijk zijn en dit 30 cm onder waterniveau.

Rudi gaf goede tips maar ik zou liever zien mocht je het water onder waterniveau terug in de vijver doen lopen.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.