The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Waterdichte overloop maken: hoe?

 

(@jos-007)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Ik lees en zie hier prachtige ontwerpen, maar 1 ding zie ik nergens uitgelegd.
Ik ben bezig met de aanleg van een moerasfilter op een bestaande vijver. De filter is dit weekend gemetst met klassieke betonblokken van 29x19x14 cm.

Deze week komt de folier erin, maar ik weet niet hoe ik de folie kan laten overlopen naar een waterval (= enkele betonblokken die bekleed zulen worden met natuursteen, trapvorm).

Concreet: er moet nog 1 rij betonblokken geplaatst worden, de overloop zal gemaakt worden door 1 betonblok weg te laten.
De folie komt over de rand en zal zo aan de buitenzijde van de contructie vastgemaakt worden met een houten lat, waartegen later bankirai komt.

Ik kan 2 sneeën maken in de folie ter hoogte van die ene weggelaten steen, maar dan krijg ik in de beneden hoeken toch een lek, zodat het water tussen de folie en de betonmuur zal weglopen?

Ter info: op de losgesneden rubberen flap zal ik ook een natuursteen metselen.

Hoe doe je zoiets? Hoe zorg je ervoor dat het water niet wegloopt tussen de stenen en de folie?

Dank voor de tips!


   
Citeren
(@danny69)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 4
 

Bij ons loopt de rubberen flap tot in de vijver en de natuurstenen liggen er los bovenop. Als later de plantjes gaan groeien zie je hier niets meer van!
Maw: De doorstroomopening is gemaakt van natursteen die bovenop de folie ligt. De folie ligt dus op de aarden wal van het moeras en loopt dus door tot in de vijver ( zonder snijden etc).

Grtz. Danny


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.