The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
vijverfilter met uv lamp

8 Berichten
6 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,849 Bekeken
(@nano1)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Hallo ik ben nieuw en een beginneling, ik heb een buitenfilter met UV lamp die alleen werkt wanneer de pomp werkt, nu heb ik gehoord dat zo´n lamp 24 uur per dag moet werken, als ik de lamp alleen laat werken buiten de pomp, hoe werk hij dan? straalt hij alleen het water wat in de filter zit of gaat dit verder de vijver in, als het alleen het filterwater schoon houd heeft het volgens mij geen zin om alleen de lamp te laten branden, graag reacties bedankt.


   
Citeren
(@nano1)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Halooooooo is er nu niemand die mij kan helpen a.ub


   
BeantwoordenCiteren
(@ferryz)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 21
 

In je vraag geef je zelf al het antwoord.
Het water blijft stilstaan.


   
BeantwoordenCiteren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 507
 

waarom laat je eigenlijk de pomp niet doordraaien ?


   
BeantwoordenCiteren
(@urbain)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 66
 

nano1;25480 wrote: Hallo ik ben nieuw en een beginneling, ik heb een buitenfilter met UV lamp die alleen werkt wanneer de pomp werkt, nu heb ik gehoord dat zo´n lamp 24 uur per dag moet werken, als ik de lamp alleen laat werken buiten de pomp, hoe werk hij dan? straalt hij alleen het water wat in de filter zit of gaat dit verder de vijver in, als het alleen het filterwater schoon houd heeft het volgens mij geen zin om alleen de lamp te laten branden, graag reacties bedankt.

:confused:De pomp moet je het hele jaar door laten draaien en dit voor de goeie werking van de filter. Wanneer de bacteriën geen vers water (eten) krijgen gaan die afsterven. De UV-lamp daarentegen mag vanaf nu tot maart-april uit. Een UV-lamp heeft in de herfst en winter geen enkel nut, want in de winter heb je geen last van zweefalgen. Een UV-lamp die zonder waterdoorstroming werkt gaat stuk. De lamp moet ook ieder jaar vervangen worden want na een tijd is de werking sterk verminderd.


   
BeantwoordenCiteren
(@nano1)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

bedankt voor de reactie, mijn pomp werkt 8 uur per dag, en de lamp 24 uur gaat hij dan stuk omdat hij tussendoor geen doorstroming heeft??


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Je mag de lamp niet laten doorbranden als er geen water doorstroomt. Lamp kan niet afkoelen op die manier.


   
BeantwoordenCiteren
(@poeken)
Trusted Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 86
 

waarom laat jij je pomp niet dag en nacht draaien? is toch absurd dat je pomp slechts 8 uur per dag draait.... dat wil zeggen dat je vijverwater alleen gedurende die 8 uur gezuiverd kan worden... de andere 16 uur per dag produceren je visjes ook afvalstoffen hoor.... bij ons draait de pomp 24/24 en dat het hele jaar door. de uv lamp gaat in herfst en winter uit, omdat het dan weinig zin heeft algen te bestrijden, die komen vooral in lente en zomer opzetten, dus vanaf ong half oktober tot ergens in maart gaan de uvlampen uit maar de pompen blijven draaien, en dan blijven de bacteriën op peil (tenzij het de stenen uit de aarde zou vriezen, dan kunnen je bact. onder extreme koude te lijden hebben) en hou je een gezond vijvermilieu.

groetjes

poeken


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.