The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
vijverfilter

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,673 Bekeken
Gayfish
(@gayfish)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Mijn filterreservoir is zelf gemaakt ,de algen en zo worden niet automatisch verwijderd ,mijn filterreservoir is gemaakt van een regenton.De ton en de matten enz... heb ik reeds 3 keer uitgekuist in 3 maand tijd.Mijn vraag:hoeveel keer wordt een aangekocht filterreservoir ,filtermatten enz...gereinigd met de hand?Dank voor reactie.


   
Citeren
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Kan alleen over mijn eigen filter (Oase Biotec Screenex) vertellen dat dit gelukkig minder vaak is. Ik ga er vanuit dat dit komt door de zeef waar het water als eerste doorheen gaat voordat het bij de sponzen/matten komt. Deze zeef maak ik meestal één keer per week even snel schoon, schep de viezigheid eraf en spoel het even af. De rest van de filter blijft onaangetast zodat de bacteriën hier geen last van hebben. De sponzen/matter maak ik misschien twee a drie keer per jaar "schoon", dit is dan even de sponzen een paar keer indrukken en voorzichtig een beetje afspoelen.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.