The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
UV-lamp

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,537 Bekeken
(@frankhingene)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 13
Topic starter  

Hallo,beste vijverliefhebbers,zijn er onder jullie,die de UV-lamp al hebben aanstaan?Ik begin vertroebeling van mijn water te krijgen (waarschijnlijk door het mooie weer),en daarom heb ik mijn UV-lamp al ingeschakeld!Is dit al het goeie moment?Bedankt.


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Hoi,

De mijne gaat meestal aan eind maart, begin april.


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi,

De meningen zijn verschillend wat betreft de UV-lamp. Eigenlijk zijn er 2 meningen die je het beste naar eigen inzicht kunt invullen;
1- UV-lamp 24/7/365 aan laten. Dus het hele jaar door.
2- UV-lamp begin April aan zetten. Let wel, voorjaar was vroeg dit jaar. Voor hetzelfde heb je nog sneeuw liggen, dan de lamp later inschakelen.
Welke mening je ook voor gaat, ligt geheel aan jezelf. Persoonlijk doe ik hem begin April aan. Binnen 2 weken is de vijver dan weer helder.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@fastmartin)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 43
 

lekker het hele jaar aan laten staan dan heb je er altijd profijt van en zoveel energie verbruikt zo'n lamp nou ook weer niet.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.