The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
grootte pomp vs grootte vijver

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,824 Bekeken
 Flor
(@flor)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

hoi,

Ik ben momenteel bezig met de aanleg van een siervijver waar visjes en vooral planten in komen.

Ik kan een tweedehands oase aquamax 5500 overnemen en vroeg mij af of deze pomp geschikt is om in eerste instantie te gebruiken om een kleine waterval te maken (3 pvc buisjes die in de vijver lopen).

De vijver zal 5m bij 1,5m meten met een diepte over verschillende plateaus van gemiddeld 0,70m. Ik heb een vermoeden dat ik de ganse vijverinhoud binnen het uur rondpomp.

Wat zijn jullie opmerkingen/bedenkingen?


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi,

De Aquamax 5500 heeft een opvoerhoogte van 2.5 meter. Daar moet je wel rekening mee houden. Dus het hangt van de plaats af, waar je je pomp hebt staan om de 3 pvc buisjes te voorzien van water.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.