The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
slibzuiger voor zwemvijver

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,171 Bekeken
(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 59
Topic starter  

Ik ben reeds de ?gelukkige? eigenaar van een slibzuiger die ik heb gemaakt met een dieselpomp van 2400 ltr per uur.

Bij het verwijderen van het slib zo'n 2 weken geleden heb ik al dit slib in mijn moerasgedeelte doen vloeien (ja er bestaan nog zo'n domme mensen) met als gevolg (neen geen verslibbing van de filter) een plotse algengroei in de vijver ( zo'n week na de reiniging van de vijver ) Ik vermoed dat ik gezorgd heb voor een enorme voedingsinjectie:-(
Ik had dus het water moeten filteren voor het terugvloeide in het moerasgedeelte, maar hoe kan ik dit verwezenlijken met een zelf te maken systeem, liefst voor de pomp te plaatsen zodat deze geen last meer heeft van verstoppingen?
zou ook nog makkelijk te reinigen moeten zijn. Een nylonkous houdt onvoldoende tegen.

Zou het debiet van een wasmachinepomp hoger zijn, want het debiet ligt nogal aan de lage kant?

Thanks


   
Citeren
(@johan-(bel))
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 95
 

hoi filip

waarom zo moeilijk doen,spuit gewoon je bodemslib en het vijverwater in de tuin tussen de planten en vul de vijver bij met vers water .
op deze manier ververs je gelijk je vijverwater wat toch ook wekelijks noodzakelijk is .

simpel toch

groeten johan


   
BeantwoordenCiteren
(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 59
Topic starter  

Dat zou geen slecht gedacht zijn, johan, ware het niet dat ik vorige keer zo'n 10 uur bezig ben geweest, maal 2400 liter is 24.000 liter, dus de helft van de vijver.
Dit dan bijvullen met het grondwater dat ik gebruik geeft opnieuw een toevoeging van nitrieten, waarna opnieuw algen, waarna opnieuw slib,waarna... Vicieuze cirkel dus.
Toch bedankt voor uw inbreng.

vr groeten filip


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.