The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Schoonmaak

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,043 Views
matsu155
(@matsu155)
Active Member
Joined: 13 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Hallo allemaal

Effe een korte vraagjes

Wanneer maken jullie de borstels schoon van jullie meerkamerfilter? Is dit alleen verstandig voor de winter te doen of doen jullie het vaker? Neem aan dat de japanse mat niet grondig schoon gemaakt hoeft te worden ivm met de bacterien?

alvast bedankt voor de meningen


   
Quote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
 

Ik heb maar een kleine meerkamerfilter maar deze (vooral de matten/sponzen) moet ik vaker dan één keer per jaar schoon maken. Als je inderdaad voorzichtig schoon maakt dan herstellen de bacteriën zich prima en krijg je hier geen problemen mee. Ik heb echter wel ook in een kleine kamer wat buisjes met poreuze stenen erin specifiek voor de bacteriën, deze laat ik altijd met rust en maak ik nooit schoon.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.