The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Schoonmaak

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,848 Bekeken
(@matsu155)
Active Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Hallo allemaal

Effe een korte vraagjes

Wanneer maken jullie de borstels schoon van jullie meerkamerfilter? Is dit alleen verstandig voor de winter te doen of doen jullie het vaker? Neem aan dat de japanse mat niet grondig schoon gemaakt hoeft te worden ivm met de bacterien?

alvast bedankt voor de meningen


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Ik heb maar een kleine meerkamerfilter maar deze (vooral de matten/sponzen) moet ik vaker dan één keer per jaar schoon maken. Als je inderdaad voorzichtig schoon maakt dan herstellen de bacteriën zich prima en krijg je hier geen problemen mee. Ik heb echter wel ook in een kleine kamer wat buisjes met poreuze stenen erin specifiek voor de bacteriën, deze laat ik altijd met rust en maak ik nooit schoon.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.