The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
probleem met skimmer

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,971 Bekeken
(@kris-vuegen)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 12
Topic starter  

Hallo,

Ik ben in het bezit van een drijf skimmer van messner hier op staat een pomp van 3000 L, nu heb ik het volgende probleem.

Als ik de skimmer opzet zakt hij na 5 minuten onder het wateropp. zodat hij niets meer opzuigt van het opp.

Aan wat kan dit liggen (pomp niet sterk genoeg, te veel vuil) ?

Groeten,

Kris


   
Citeren
(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 59
 

Hoi Kris,

Ik heb een drijfskimmer van oase, en deze werkt betrekkelijk goed. Wanneer mijn skimmer onder water zakt is het omdat het korfje vol groot afval zit (bladeren e.d.)
De pomp zou toch niet te zwaar mogen zijn, bij oase raden ze minstens een pomp van 3500 ltr aan, en best nog meer.
Plaats je het drijvende gedeelte wel recht in de vijver, want er zit lucht in onder de rand die het geheel moet laten drijven.
Sorry voor zo'n laat antwoord op je vraag, maar ik ben pas opnieuw aktief op deze site, ik hoop dat je probleem ondertussen al opgelost is...

vr.gr. filip


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.