The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Pompen en uv-lamp in de winter

 

(@cookie)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 41
Topic starter  

Hoi,

Ik heb een paar vraagjes over mijn vijver in de winter.

De kabels van mijn pompen zijn ingegraven, nu is mijn vraag of het beter is om de pompen buiten de vijver (droog) of in de vijver te laten overwinteren.

Ook heb ik een uv-lamp moet ik die er afschroeven of kan ik hem gewoon uitzetten en buiten laten hangen (zonder water natuurlijk).

Wie geeft mij wat adviezen?

Alvast bedankt, Cookie


   
Citeren
 josl
(@josl)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 569
 

hallo,

als je vijver diep genoeg is,meer dan een meter,dan kan de pomp gerust in de vijver blijven.
de uv lamp zou ik binnenhalen,dan kan je ze vanbinnen goed reinigen,de kwartsbuis met azijn afwassen,de dichtingen met wat vaseline insmeren.

de pomp kan je ook binnen overwinteren,maar ook dan moet ze onder water staan,om de dichtingen niet te laten uitdrogen.

ik laat de pomp gewoon in de vijver op het diepste punt.

groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@nardus010)
Trusted Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 42
 

ik zou lekker de boel aan laten staan ,ik heb vorige maand mijn pomp eruit gehaald en nu is mijn vijvertje helemaal groen geworden sinds vorige week. Zal wel door het warme weer komen. Volgend jaar blijft bij mij alles draaien tot het echt gaat vriezen.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.