The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
pomp

 

(@delphi)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

hoi

heb sinds enkele weken een verminderd debiet van water door de pomp. blijkbaar zat de darm aan de pomp volledig verstopt door een kluwen van zwarte wormpjes. heb grotere, zwaardere pomp geplaatst om ze weg te spoelen, maar na 2 weken blijkt wel het debiet terug normaal maar zit er nog steeds een (weliswaar kleiner) kluwen aan wormpjes.
Weet iemand iets meer hiervan?
grts.


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Waarschijnlijk gaat het hier om bacterien die vanuit het filter in de vijver terecht zijn gekomen en via de vijver weer naar de pomp.

grt

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@milan-vis)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 6
 

ik zou er gewoon een nieuwe slang opzetten

Milan


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Hoi,

Natuurlijk kun je net als Milan zegt een nieuwe slang plaatsen, maar het krioelen van bacterien komt ook hier weer terug, dus waarom onnodig geld uitgeven?

grt

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@kikkertje)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 12
 

bacterien zijn toch altijd goed? , zie die beestjes ook soms in de vijver komen, bij het schoonmaken van de filtermatten , nou zie ze niet echt duidelijk , maar de vissen zijn er maar wat blij mee , groet , kikkertje:D


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.