The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
pomp 25000 liter

 

 Hs
(@Hs)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

heb pomp van 25000 l , 8 m opvoerhoogte
door de vele bochten en 11 m naar filter heb ik maar 9000 l die in de filter komt / uur
als ik nu een 2de pomp erbij schakel en door dezelfde buis van 50mm pomp , dus de 2 pompen opdie ene buis , hoeveel / uur mag ik dan verwachten
2 x een 9000 l is samen 18000 l ?
graag jullie raad

dank
sansen hugo


   
Citeren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 310
 

dit hangt ook af van de maximale doorvoer van je aanvoerbuis. maar als je 2x 9000 hebt en je aanvoerbuis kan het aan dan heb je gewoon 18000 liter ja 🙂

grtz


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

Bij je andere vraag op het forum, hoeveel water er door 50 mm buis gaat, is de max doorvoer 18000 liter (zie tabel). Je zegt zelf al dat er veel bochtwerk in zit en 11 meter leidingwerk. Dan kun je dus verwachten dat je opbrengst aardig minder is. Denk dat hier bij 2 x 25000 literpomp ook geen 18000 liter gaat uitkomen. Zal wel iets minder zijn.
Is het niet verstandiger om de 50mm leiding te vervangen door 110 mm leiding?? Dan weet je zeker dat je opbrengst hoger ligt. Kun je gelijk misschien bochtwerk aanpassen. Vind het gewoon zonde om 2 pompen met een totale capaciteit van 50000 liter in te zetten om misschien op 16000 liter uit te komen.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
 Hs
(@Hs)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
 

denk dat ik een buis van 125 zal leggen van bestaande pomputje naar een nieuw die naast de filter zou komen
dan kan de pomp zijn maximum geven als er genoeg water door de 125 buis stroomt

hugo


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Nog beter, bedenk echter wel dat voor 110 diameter veel aansluitmogelijkheden zijn, en voor de 125 iets minder. Zoals afsluiters e.d. indien je dit wilt installeren.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
 Hs
(@Hs)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
 

Hokie;29623 wrote: Nog beter, bedenk echter wel dat voor 110 diameter veel aansluitmogelijkheden zijn, en voor de 125 iets minder. Zoals afsluiters e.d. indien je dit wilt installeren.

Hokie

oké
dank
hugo


   
BeantwoordenCiteren
(@fastmartin)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 39
 

125 is meer voor gewone huis afvoeren en de 110 wordt veel meer gebruikt bij de vijver hobby dus is makkelijker aansluiten op filters en pompen en afsluiters.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.