The Pond Library

Vraag en Antwoord

Plantenfilter in be...
 
Notifications
Clear all
Plantenfilter in betonnen bak

3 Posts
2 Users
0 Likes
1,792 Views
B.Claes
(@bclaes)
New Member
Joined: 17 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Hallo. Als nieuwkomer heb ik al een aantal uur op dit forum rondgezworven. Maar toch heb ik nog enkele vragen.

Op dit ogenblik heb ik een betonnen bak staan van 2m x 1m en een diepte van 45cm.
De zou ik willen gaan gebruiken als plantenfilter met een upflowsysteem waardoor het water als waterval terug in de vijver komt.
Maar van die 45cm ben ik niet meer zeker. Ik heb gelezen dat ik een kelder van 20cm nodig heb om bezinksel in terecht te laten komen. Maar dan heb ik maar 25cm meer voor planten en substraat.
Zou het ook lukken zonder kelder? Dus gewoon draineerbuizen op de bodem leggen en de pomp hierop aansluiten? Er zit ook een stop in de bodem om het slib te laten weglopen.
De vijver zal geen koi gaan bevatten, enkel wat goudvissen en wat windes. Hij zou ongeveer 8000L gaan bevatten met redelijk wat moerasstroken.
Iemand een ideetje?


   
Quote
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
 

hoi,

hebben wij ook. maar hebben het anders opgelost. ons water gaat eerst door de uv lamp, dan door een biotec5.1 en dan pas naar de plantenfilter, waardoor je minder slib heb daar het water reeds is voorgefilterd in de biotec.
je mag altijd eens komen kijken

groetjes

poeken


   
ReplyQuote
B.Claes
(@bclaes)
New Member
Joined: 17 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Waar ik vooral mee zit is of 45cm genoeg is. En als ik zonder kelder zou werken de boel niet snel zou dichtslibben.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.