The Pond Library

Vraag en Antwoord

Nu nog een vijver b...
 
Nu nog een vijver beplanten ?

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Reactions
1,813 Bekeken
Wernie
(@wernie)
Lid
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 34
Topic starter  

Aangezien ik wat laat op het jaar was met de vijver aanleggen, ligt ie er wat kaal bij. Kan ik nu nog zo laat op het jaar de vijver aanplanten ? Waar moet ik op letten ?


   
Citeren
timpie
(@timpie)
Lid
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 430
 

lijkt mij geen probleem te zijn.. eerdere bloeiers zullen uiteraard wel geen bloemen meer geven maar kunnen al starten met de groei en verankering en zuivering van het water ed meer..

waar op letten? gebruik zo min mogelijk vijveraarde.. zit vol voedingsstoffen die algen in de hand werken. gewoon het plantje uit het bakje halen en zo in substraat plantten. Voor soorten als irissen bvb haal je er nog de meeste aarde verder van af. Andere soorten zoals lelies hebben echter wel aarde nodig, zorg hier dat de vissen er niet in kunnen gaan wroeten!
Vooral snel groeiende planten zijn aan te raden, regelmatig bijsnoeien is het ideale om de vijver goed mbv planten te laten zuiveren.. waterkers is een topgroeier, ook andere soorten zoals vele drijfplanten en de irissen kunnen zeer hard gaan groeien.

mvg, Timpie


   
BeantwoordenCiteren
Webmaster
(@webmaster)
Lid Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Ideale periode Wernie:

- waterplanten bij de vijvercentra zijn ondertussen heel sterk
- het water is lekker warm, bevordert het inwortelen.
- veel zon

Doen!


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.