The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Noodoverloop

5 Posts
3 Users
0 Reactions
2,663 Views
Ronald Veldhuizen
(@ronald-veldhuizen)
Active Member
Joined: 23 years ago
Posts: 16
Topic starter  

Zoals veel mensen heb ook ik last van draadalg, groot probleem is echter dat mijn laatste filterkamer regelmatig verstopt raakt door de algen. Het gevolg hiervan is dat het filter gaat overstromen 🙁 . Als ik thuis ben geen probleem 😀 , dan ben ik er snel genoeg bij, maar als ik een weekendje weg ben..... 😮
Wat ik wil gaan doen is een noodoverloop in de laatste kamer.Heeft iemand hier ervaring mee, of iemand tips hoe dit aan te pakken? :confused:


   
Quote
cajoeter
(@cajoeter)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 62
 

Als ik het goed begrijp is het filter pomp gevoed!?

Indat geval zou je het beste een niveau detectie aan kunnen brengen in de laatste filter kamer, wanneer het water te hoog komt (maximum meetpunt) schakelt de pomp uit, deze schakelt dan weer in wanneer het water gezakt is (minimum meetpunt).

Het risico van een overloop in dit geval is dat je een lege vijver hebt als je na zo'n weekendje terug komt.

Michel


   
ReplyQuote
Ronald Veldhuizen
(@ronald-veldhuizen)
Active Member
Joined: 23 years ago
Posts: 16
Topic starter  

Het filter is inderdaad pomp gevoed. Een uitschakeling is misschien een optie, echter ik wil de overloop zodanig maken dat deze weer terugstroomd in de vijver.


   
ReplyQuote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 370
 

Nog een optie is een voldoend grote vortex of zeef voor de filter plaatsen zodat alle draadalgen daar tegengehouden worden en de rest van je filter niet kunnen vervuilen.


   
ReplyQuote
Ronald Veldhuizen
(@ronald-veldhuizen)
Active Member
Joined: 23 years ago
Posts: 16
Topic starter  

Het filter bestaat uit een vortex en daaraan gekoppeld 4 kamers. Het geheel is weggewerkt in een soort kist. Een uitbreiding hierin, of er naast, is niet te realiseren.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.