The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Noodoverloop

 

(@ronald-veldhuizen)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

Zoals veel mensen heb ook ik last van draadalg, groot probleem is echter dat mijn laatste filterkamer regelmatig verstopt raakt door de algen. Het gevolg hiervan is dat het filter gaat overstromen 🙁 . Als ik thuis ben geen probleem 😀 , dan ben ik er snel genoeg bij, maar als ik een weekendje weg ben..... 😮
Wat ik wil gaan doen is een noodoverloop in de laatste kamer.Heeft iemand hier ervaring mee, of iemand tips hoe dit aan te pakken? :confused:


   
Citeren
(@cajoeter)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 62
 

Als ik het goed begrijp is het filter pomp gevoed!?

Indat geval zou je het beste een niveau detectie aan kunnen brengen in de laatste filter kamer, wanneer het water te hoog komt (maximum meetpunt) schakelt de pomp uit, deze schakelt dan weer in wanneer het water gezakt is (minimum meetpunt).

Het risico van een overloop in dit geval is dat je een lege vijver hebt als je na zo'n weekendje terug komt.

Michel


   
BeantwoordenCiteren
(@ronald-veldhuizen)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

Het filter is inderdaad pomp gevoed. Een uitschakeling is misschien een optie, echter ik wil de overloop zodanig maken dat deze weer terugstroomd in de vijver.


   
BeantwoordenCiteren
(@de-rie)
Reputable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 370
 

Nog een optie is een voldoend grote vortex of zeef voor de filter plaatsen zodat alle draadalgen daar tegengehouden worden en de rest van je filter niet kunnen vervuilen.


   
BeantwoordenCiteren
(@ronald-veldhuizen)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

Het filter bestaat uit een vortex en daaraan gekoppeld 4 kamers. Het geheel is weggewerkt in een soort kist. Een uitbreiding hierin, of er naast, is niet te realiseren.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.