The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Ideale emmer of bak voor zelfbouw filter

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
5,725 Bekeken
(@pascal-kik)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Goedemorgen,

Ben sinds een paar dagen lid op dit forum. Ik ben Pascal, studeer in Wageningen, 21 jaartjes jong en ben gek op alles wat met vissen te maken heeft.

Op het moment ben ik een beetje aan het hobby'en geslagen bij de vijver van mijn schoonouders. Een leuke vijver van ongeveer 5 kuub. De filter die op deze vijver was aangesloten deed zijn werk niet goed en ik ben nu een beetje aan het kijken naar een goedkope manier om een filter te bouwen. Er is al een kast aanwezig waar het filter in moet komen en dit vormt hier en daar wat kleine beperkingen helaas. Kast heeft een heeft een lengte van 150 cm breedte van ongeveer 50 en gelukkig is er nog de mogelijkheid om een bak in te graven. Met het idee om een echte biotoren te maken zoals in de visteelt kon ik mijn schoonouders helaas niet verblijden..

Ik ben natuurlijk een echte Hollander dus het mag allemaal niet te veel gaan kosten ;). Filter wordt pompgevoed en ik wil een upflow principe hanteren. Het grootste probleem wat ik eigenlijk ondervind is het vinden van een goedkope bak of emmer. Door de beperkte afmetingen is dit natuurlijk een probleem. Emmers met diameter niet groter dan 40 cm en dit geldt natuurlijk ook voor een bak. Weet iemand van jullie misschien een emmer of bak die geschikt is met diameter van 40cm?

Heb natuurlijk al een beetje rondgesnuffeld op internet en heb wel een paar mogelijkheden gevonden:

Deze emmer bijvoorbeeld:

Grote probleem is de tonnen onderling verbinden. Door de conische vorm kan ik denk ik geen horizontale verbinding tussen de tonnen maken. Wel grote inhoud van 50L

Een vierkante bak kon ik niet echt vinden. Dit ziet er wel redelijk uit, stevig allen kleine inhoud 30L:

Hoe lossen jullie het probleem op als jullie conische emmers met elkaar verbinden? En denken jullie dat het een probleem vormt om een doorvoer te maken op een bol vlak van de emmer?

Heb ook nog geprobeerd om zelf een bak van polyester te maken. Het is zeker mogelijk maar kost veel tijd en 4 bakken maken is redelijk prijzig.

Ik zou graag eens een kritische visie horen van jullie kant.

Met vriendelijke groet,

Pascal


   
Citeren
(@mike2507)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 52
 

hou vooral rekening met het materiaal waaruit de bak/emmer gemaakt is ,
vermijd materialen waarin weekmakers zitten , dat is zeer slecht voor je vissen

stapelbakken zoals die van curver kunnen al eens kapotvriezen in de winter

kik eens hier , hier zal je zeker genoeg inspiratie vinden voor je diy project
http://www.koiphen.com/forums/showthread.php?63850-DIY-amp-MODs-%28do-it-yourself-make-your-own%29-3rd-edition .


   
BeantwoordenCiteren
(@pascal-kik)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hoi Mike,

Bedankt voor je reactie. Ik heb al het een en ander aan nuttige informatie gewonnen van deze website. Wel grappig om de knutsel gekken aan het werk te zien.

Heeft iemand van jullie ervaring met het gebruik van betonplex? Volgens een maatje uit de bouw is dit aardig hufterproof.

Ik zal jullie op de hoogte houden van het project met zo nu en dan wat foto's.

Groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 105
 

hallo pascal

betonplex is zekers hufterproof :p

heb er zelf een filterbak van gemaakt

maar let op neem niet te dunne betonplex want het buigt wel een beetje door


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.