The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Filtervraagje

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,159 Bekeken
HerrUU
(@herruu)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo,

Ik ben van plan een vijver aan te leggen dit najaar van 3.6 x 2.4 meter met een maximale diepte van 1.15 meter. De vijver zal vooral planten en kleine visjes (stekelbaarsjes, elrits en dergelijke) bevatten, geen koi of dergelijke. De opzet is een rechthoek met afboording in betonnen tegels.

Als ik zo rondkijk op het web dan kom ik allerlei tegenstrijdige informatie tegen wat filters betreft. Nu eens is het niet nodig, dan weer is een peperduur filtersysteem nodig. :confused:

Wat ik zou willen is een systeem dat zich volledig in het water bevindt. Dus geen bakken of vaten naast de vijver en als het kan ook geen gedoe met slangen of ingegraven filters. Bestaat er zoiets als een filter IN de vijver?

Alvast bedankt voor jullie advies,

Walter (aka HerrUU)


   
Citeren
phengrey
(@phengrey)
Eminent Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 34
 

voor een vijver van die grote spreek je gauw over een bak / vat oeverfilter,
ik weet niet of je zo'n bak niet in de vijver kan dumpen

er zijn wel soort fontein pompen incl uv en filter, bijv de oase uvc 5000, tot hoe sterk die gaan weet ik niet

je wilt visjes dus zal je daar de helft van moeten rekenen, ivm afval

en/of als je er twee van in zou zetten, paar meter van elkaar af... zal waarschijnlijk niet werken ..

sorry voor dit vage antwoord, de profs zijn op vakantie denk ik, want er zijn al een paar posts open, maar geen antwoord 🙂

gr,

phen


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.