The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Filtervraagje

2 Posts
2 Users
0 Reactions
2,383 Views
HerrUU
(@herruu)
New Member
Joined: 11 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Hallo,

Ik ben van plan een vijver aan te leggen dit najaar van 3.6 x 2.4 meter met een maximale diepte van 1.15 meter. De vijver zal vooral planten en kleine visjes (stekelbaarsjes, elrits en dergelijke) bevatten, geen koi of dergelijke. De opzet is een rechthoek met afboording in betonnen tegels.

Als ik zo rondkijk op het web dan kom ik allerlei tegenstrijdige informatie tegen wat filters betreft. Nu eens is het niet nodig, dan weer is een peperduur filtersysteem nodig. :confused:

Wat ik zou willen is een systeem dat zich volledig in het water bevindt. Dus geen bakken of vaten naast de vijver en als het kan ook geen gedoe met slangen of ingegraven filters. Bestaat er zoiets als een filter IN de vijver?

Alvast bedankt voor jullie advies,

Walter (aka HerrUU)


   
Quote
phengrey
(@phengrey)
Eminent Member
Joined: 12 years ago
Posts: 24
 

voor een vijver van die grote spreek je gauw over een bak / vat oeverfilter,
ik weet niet of je zo'n bak niet in de vijver kan dumpen

er zijn wel soort fontein pompen incl uv en filter, bijv de oase uvc 5000, tot hoe sterk die gaan weet ik niet

je wilt visjes dus zal je daar de helft van moeten rekenen, ivm afval

en/of als je er twee van in zou zetten, paar meter van elkaar af... zal waarschijnlijk niet werken ..

sorry voor dit vage antwoord, de profs zijn op vakantie denk ik, want er zijn al een paar posts open, maar geen antwoord 🙂

gr,

phen


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.