The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Filter

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,482 Views
cwijns
(@cwijns)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Ik heb net een kleine vijver aangelegd en heb van mijn vader een filter gekregen. Zelf ken ik hier niets van... dus... mijn vader heeft de filter aangesloten. De darm van de pomp heeft hij bovenaan aangesloten en de darm die naar de waterval gaat onderaan, maar als ik de pomp aan zet loopt de filter over. Dus mijn vraag... is de filter juist aangesloten op deze manier? Moet de filter hoger staan dan de waterval? Of is de filter stuk? Of is het iets anders???


   
Quote
henri ringer
(@henri-ringer)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 270
 

Is er geen gerbuiksaanwijzing meegeleverd met die filter? Lees die eerst om te weten waar het water erin moet en waar het eruit moet. Bij sommige modellen is de inlaat boven ende uitlaat onderaan en bij andere modellen is het juist andersom.

De filter moet natuurlijk hoger staan dan de waterval.

Succes ermee.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.