The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Drukprobleem bij ingeschakelde vijverpomp

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,633 Bekeken
(@marleen)
New Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

We zijn een vijvertje aan het bouwen. Rechthoekig met een afgescheiden deel voor de substraatfilter. We heben eerst een folie gelegd in heel de rechthoeK. Op de folie een bakstenen muurtje gemetst om de scheiding met het filtergedeelte te maken. Over het muurtje een folie gehangen en vastgeplakt aan de onder- en de zijkanten. De filter is gevuld met substraat en in het midden is een pVC buis voorzien voor latere spoelingen. Het water wordt langs beneden in de filter gepompt. Bij de start van de filterpomp komt de folie in het vijvergedeelte naar binnentoe bol te staan. :confused: 😮 De bolling is enkel tegen het muutje van de filter. We hebben achter een lek gezocht er eentje gevonden, gedicht en het werd nog erger. Is dit probleem op te lossen door een afzonderlijke nieuwe folie te leggen in het filtergedeelte? Of zou er nog een andere constrictie-fout zijn?
Wie heeft ervaring met de filter in de grond, vlak tegen de vijver op gelijke hoogte?
Welke goede ziel wil ons verder helpen in de realisatie van onze trots?


   
Citeren
(@Unregistered)
New Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 1
 

pijnig mijn klein vollume herzens vind ook de oplossing niet.
Als u de vijver leeg pompt tot aan de bult en de filie door prikt wat komt er dan uit?


   
BeantwoordenCiteren
 MB@
(@mb)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 36
 

Was ik hier boven 😮


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.