The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Bioloog

2 Posts
2 Users
0 Reactions
1,967 Views
JaccoH
(@jaccoh)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 46
Topic starter  

hallo allemaal!

Ik heb voor de vijver een soort van bioloogisch filter gemaakt. Deze beestaat uit een emmer vol met kleine buisjes waar bacterien zich kunnen hechten. Daar bovenop staat een kunstof bloempot met gaten. in deze pot liggen filterwatten die fungeren als grofvuilfilter. Alleen stopt de waterpomp snachts DMV een tijdschakelaar. Als ik dit zou doen bij de bioloog in mijn aquarium dan gaan na een half uur de eerste bacterien al dood.
geld dit ook voor de bacterien in het vijverfilter?

De vijver heeft veel last van draadalgen. twee keer in de week haal ik een hoeveelheid algen uit de vijver ter groote van een honkbal. Nu heb ik ergens anders op dit forum gelezen dat algen zich voeden met nitraten. Als het filter goed gaat werken worden dan de draadalgen ook minder?

Ik had een bestaande vijver in de tuin. De tuin is verbouwd en de vijver verplaatst. Hij draait nu een paar maanden.

In mijn aquarium heb ik bactozim in het filter gegooid. dat bevorderd de groei van bacterien in het filter. kan dat ook in het vijverfliter?


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Vraag 1: Ja de bacteriën in een vijverfilter gaan ook dood wanneer het vijverfilter niet meer in werking is. Het is dus nefast om vijverpompen die een biologische filter voeden uit te schakelen.

Vraag 2: Ten dele. Algengroei vermindert met een goed werkend filter alleen zullen waterspoelingen (vooral bij koivijvers) en een voldoende aanwezigheid van allerlei waterplanten (bij siervjvers) mee helpen de nitraten uit het water te halen.

Vraag 3: Ja, er kunnen altijd extra bacteriën aan het vijverfilter toegevoegd worden.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.