The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Aquamats

6 Posts
5 Users
0 Reactions
2,664 Views
jurgen
(@jurgen)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 41
Topic starter  

mijn vraag is :kan men de aquamats ook gebruiken in filterbakken?Kan men op deze grotere bacteriekolonien kweken dan bv japanse matten.


   
Quote
Boeykens Edwig
(@boeykens-edwig)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 257
 

Daarvoor kan u beter Matala matten gebruiken. Ze zijn sterk, plooibaar en bijna onverslijtbaar, kunnen economisch op maat gesneden worden en zijn speciaal vervaardigd als filtermateriaal. Het onderhoud is daarbij te verwaarlozen. Er bestaan vier verschillende soorten met verschillende dichtheidsgraad. Matala matten hebben één nadeeltje, ze zijn duur. Maar is het niet beter éénmaal geld uit te geven voor goed materiaal, dan driemaal aan vervangingsmateriaal?

Met vriendelijke groeten,
Edwig


   
ReplyQuote
PORTAELS KIM
(@portaels-kim)
Active Member
Joined: 23 years ago
Posts: 10
 

Geachte ,

Bij deze kan ik je meedelen dat matala een prima materiaal is voor het filteren van eeb koivijver . Verleden jaar hebben we nog samengewerkt aan een vijverproject van 35000 liter water hier zijn de filters uitgerust met matalamatten . resultaat , gebruiksvriendelijk in onderhoud en helder water .

Wij waren zeer tevreden van het resultaat .

Je kan deze matalamatten vinden in een vijverzaak in jouw buurt .

succes ,

kim portaels
Groendekor bvba


   
ReplyQuote
henri ringer
(@henri-ringer)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 270
 

Aquamats is helemaal niet bedoeld als filtermedium. Het is een soort artficieel gras waarin vissen hun kuit kunnen schieten, maar dat ook dient als drager voor bacteriën. Wordt veel gebruikt in viskwekerijen enzelfs in koivijvers.


   
ReplyQuote
Ddecoster
(@ddecoster)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 3
 

Ik weet niet of ge al de prijs gevraagd hebt voor aquamats, maar ik vind dat toch wel een zeer duur filtermedium !!!!!
Wat er wel interessant is aan aquamats is, wanneer ze in de vijver ligt, de koi's hun bezigheid hebben op zoek naar voedsel.
Wat ik toch belangrijk vind voor onze visjes!!! Of zijn er misschien nog alternatieven?


   
ReplyQuote
Boeykens Edwig
(@boeykens-edwig)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 257
 

Met een 2pk-tje kan u ook niet een hele leven blijven rijden. De prijs die u voor het filtermateriaal betaald is verantwoord, het is zo goed als overslijtbaar.
Doorwinterde koihobbyisten werken altijd met een naakte koivloer en bodemdrainage. Aquamats in de vijver aanbrengen heeft als nadeel dat de fecaliën in deze materie gevangen worden, de drainage wordt geremd, en als u die niet heeft, het reinigen van de vijvervloer moeilijker wordt. Verder kunnen het ook broedplaatsen worden voor parasieten.
Als u natuurminnend bent, kan u beter kiezen voor ondergedoken waterplanten zoals fonteinkruid en gedoornd hoornblad. Waarom gebruikt u deze zomer geen waterkers om op het oppervlak van uw filter uit te zetten. Het zijn echte nitraatvreters!

Met vriendelijke groeten,
Edwig


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.