The Pond Library

Vraag en Antwoord

Aansluitingen UV-C ...
 
Notifications
Clear all
Aansluitingen UV-C en Pomp Lijmen of met slangenklem

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,101 Views
MarcelS
(@marcels)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hoi, ik zit als beginnende koi liefhebber met een vraagje. Ik vraag mij af hoe ik de aansluitingen van mijn pomp en UV-C gebruik.

Ik heb een UVC-C van TMC 25 Watt en daar zitten o.a. lijmverbindingen bij van 40mm. (en slangtules) Maar als ik toch alles ga verlijmen dan kan ik toch nooit meer de lamp vervangen ? of zie ik dat nou verkeerd.

Zelfde met mijn Messner Eco-X 4500 pomp. Daar zit standaard maar 1 1-1/4" moer bij met binnendraad en 1 slangtule. Maar ik gebruik hem in een droogopstelling in de filterput en heb dus voor zowel de invoer als de uitvoer zo'n moer met slangtule nodig. iemand een idee waar ik dat kan krijgen ? die moer staat in de handleiding wel met een artikelnummer maar die slangtule niet ?

dan rest mij nog 1 vraag. vanuit mijn filterbak ga ik de retourleidingen naar pomp en UV-C terug de vijver in aanleggen met 50mm PVC. hoe ga ik over van 50mm PVC naar Slang ?

nogal wat vragen, maar ik hoop dat ze beantwoord kunnen worden.


   
Quote
fastmartin
(@fastmartin)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 39
 

ik zou persoonlijk niet gaan lijmen bij je lamp of je pomp.
er zijn voldoende aansluit mogelijkheden waar je kan volstaan met een slang tule en dan een goede rvs slangenklem.
het pvc kan je natuurlijk wel lijmen en de slang kan je meestal met een verloop stuk goed aansluiten op het pvc.
eventueel kan je dat stuk wel lijmen want als je het wilt veranderen hoef je maar een klein stukje slang los te snijden van het pvc.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.