The Pond Library

Vraag en Antwoord

3kamerfilter 220 li...
 
Notifications
Clear all
3kamerfilter 220 liter

55 Posts
3 Users
0 Likes
16.2 K Views
Boud
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 125
Topic starter  

Hoi Hokie

Ik heb vandaag H2koi gekocht.Hier heb je vast al eens van gehoord.Ik heb dit in mijn derde kamer gedaan ter vervanging van de filtermat en het substraat.Heb jij of iemand die jij kent hier ervaring mee?filtert dit materiaal ook of is het puur voor de goede hechting van bacterien?ondanks dat ik het goed gespoeld heb toch nog fijne witte deeltjes in de vijver.

Gr Boud


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Hoi Boud,

Nee, nog nooit van gehoord, maar heb het wel even opgezocht. Misschien vind je antwoord op je vraag op deze site: http://www.h2koi.nl/

Hokie


   
ReplyQuote
Boud
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 125
Topic starter  

Hoi Hokie

Ik heb de lucht pomp en het filter beide nog aan staan.Dit is voldoende om de vijver gedeeltelijk ijs vrij te houden.Is dit rouwens noodzakelijk of mag de vijver gerust dichtvriezen?is dit niet slecht voor de koi?

Gr boud


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Hoi Boud,

Heb zelf ook mijn luchtpomp en filter nog aan. Bij mijn uitgang is het water nog in beweging. De rest van mijn vijver is dichtgevroren. De koi liggen rustig op de bodem. Natuurlijk zou het beter zijn om de vijver geheel open te houden, en de watertemperatuur niet zover naar beneden te laten gaan. Alleen kost dit veel geld. Een verwarming erop, of als je een kleinere vijver hebt, kun je deze toedekken met isolatiemateriaal..
Voor mezelf lukt dat niet ivm grootte van de vijver. En aangezien ik het kapitaal niet heb om het water te verwarmen, moet het maar zo. Gaat tot nu toe altijd goed. Alleen moet je er wel om denken het sneeuw(wat volgens de berichten deze kant op komt) van het ijs te halen, zodat er licht in je vijver komt. En dan komt het volgende, als je het gaat isoleren, komt er ook geen licht in je vijver. Waarom er licht in je vijver moet, weet ik niet. Deze info heb ik ook maar van anderen. De echte hobbyisten dekken de vijver wel af. Dus vraag ik me wel eens af, is het wel noodzakelijk dat er licht in komt??
Maar aangezien ik tot nu toe altijd het ijs sneeuwvrij heb gehouden en geen noemenswaardige problemen heb gehad, ga ik ermee door.
Hoop dat je vraag zo voldoende is beantwoord.

Hokie


   
ReplyQuote
Jacob83
(@jacob83)
Trusted Member
Joined: 16 years ago
Posts: 66
 

Hey

Hier in nederland vriest het ook lekker, snachts soms -10.

Mijn vijver is nog gewoon open ?

Ik heb een Oase pomp met waterval en een grote luchtpomp aanstaan.

Alleen de kruik waar alles uitkomt is een beetje bevroren, door het natte mis wat ervoor hing.

De kois liggen rustig op de bodem met hun vinnen tegen het lichaam aan, watertemperatuur is nu 1,9 graad...


let even niet op de onafgewerkte vijver...:P dit komt in het voorjaar allemaal goed hehe


   
ReplyQuote
Page 2 / 2The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.