The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
wie kan me helpen

6 Posts
3 Users
0 Reactions
2,410 Views
kennel
(@kennel)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Hoi ik wilde vandaag mijn skimmer schoon maken en ik zag dit spul in de skimmer ze zijn 2a3 cm groot en bruin van kleur zie foto ook zag ik dat sommigen begonnen te bewegen het leek wel een soort wormpje wie weet wat dit is en wat kan ik er aan doen.

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
pasje
(@pasje)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 81
 

zijn dit niet larven van muggen?


   
ReplyQuote
kennel
(@kennel)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 5
Topic starter  

pasje wrote: zijn dit niet larven van muggen?

Hoi Pascal ik weet het niet ik heb alles al afgezocht maar ik kan er weinig over vinden wel zag ik op de rvs plaat van de de afvoer van de planten filter naar de vijver ook kleine beestjes zitten deze zijn 1a 2cm groot en zwart van kleur zodra ik er bij kom zijn ze weg ik had wel na het slechte weer veel vliegen in mijn drie kamerfilter zitten en onder de afdekplaat van het filter maar geen muggen tenminsten ik heb ze niet gezien als dit muggelarven zijn zou je toch denken dat de koi,s deze wel op eten.


   
ReplyQuote
pasje
(@pasje)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 81
 

inderdaad maar nadeel is dat je de wormpjes vaan ik de filter en in de skimmer ziet zitten waar de koi niet kan komen


   
ReplyQuote
optiplex
(@optiplex)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 92
 

pasje wrote: inderdaad maar nadeel is dat je de wormpjes vaan ik de filter en in de skimmer ziet zitten waar de koi niet kan komen

Gewoon laten zitten, in een biologische filter horen die dingen thuis hoor ! Je gooit toch ook niet alle organismen uit je eigen darmen weg hé ...:p


   
ReplyQuote
pasje
(@pasje)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 81
 

Ik heb ook niet gezegd dat je ze weg moet halen.
Ik laat zelf ook zoveel mogelijk leven in en om de vijver leven. Kennel zei alleen: als dit muggelarven zijn zou je toch denken dat de koi,s deze wel op eten. en mijn antwoord hierop is dat de koi niet in de skimmer en filter kan komen om ze op te eten.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.