The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
vissenliefde ?

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,588 Bekeken
Karolus
(@karolus)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 15
Topic starter  

Ik heb 2 koi's in mijn vijver die schijnbaar lijken te kussen :rolleyes:.Het zijn telkens dezelfde vissen die hun mond gedurende een 8 seconden tegen mekaar drukken.Een vreemd zicht en het zal wel niets met vissenliefde te maken hebben ...maar waarom doen die dat ?Heeft iemand een uitleg voor dit gedrag ?


   
Citeren
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 337
 

heb je dan toevallig net of een tijdje geleden gevoerd ? want dit zou het kunnen verklaren: er is dan een wat dominatere koi bij die het voer (restanten ) bij de andere uit zijn bek zuigt om het zo maar te zeggen


   
BeantwoordenCiteren
Karolus
(@karolus)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 15
Topic starter  

Inderdaad Patsnake ,het gebeurt steeds als het voer verdwenen verorberd is .Blijkbaar heeft de ene koi steeds iets meer honger...
Alvast bedankt voor je antwoord .;)


   
BeantwoordenCiteren
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Ik heb ook zo'n 2 koi. Ze doen het al jaren en heb er een foto van.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 337
 

moet je eens zoeken bij google op : koi zoenen.
Lijkt of je op een ander soort sites terrecht gaat komen maar er staan een stel forums met allemaal mensen die hetzelfde hebben, een dominantere koi die het eten bij een ander uit zijn bek "zuigt ".


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.