The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
lekken

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,157 Views
Dag 2
(@dag-2)
Active Member
Joined: 12 years ago
Posts: 14
Topic starter  

Ik heb een vijver van 50 m². De randen zijn ongeveer 20 à 30 cm diep en 50 cm breed. Het middendeel is 90 cm diep. De vijver ligt heel de dag in de zon. Elke dag zakt het waterniveau ongeveer 1 cm (vrij mooi, zonnig weer en veel wind). Er is geen hevelen door planten of plooien in de folie. Is dit normaal of zit ik met een lek?


   
Quote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Dat is wel normaal hoor. Zelfs alleen de wind doet al redelijk wat water verdampen en dan de zon er nog bij.


   
ReplyQuote
Dag 2
(@dag-2)
Active Member
Joined: 12 years ago
Posts: 14
Topic starter  

Bedankt Jef!


   
ReplyQuote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 293
 

Dat is normaal. Bij mij bv zit er wel ergens een lek, daar zakt het niveau 2 tot 3 cm binnen een uur tijd, maar tja, zoek het lek maar eens


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.