The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all




Slijmerige algen

5 Posts
5 Users
0 Likes
4,038 Views
gk00065
(@gk00065)
Active Member
Joined: 16 years ago
Posts: 7
Topic starter  

Sinds de wintermaanden zitten er een boel algen in m'n vijver.
Draadalgen zou je op het eerste zicht zeggen, maar ik krijg ze er niet uitgevist. Ze zetten zich overal op vast. Het zijn eerder slijmen die ik eruit haal. Ze proberen op te rollen met een stok of borstel lukt niet.
Iemand een tip?


   
Quote
Joris-Cas
(@joris-cas)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 4
 

Je kan naar een tuincentrum om je water te laten testen, dan zeggen zij wat er mis mee is en kan je daar kopen wat nodig is om het wegtehalen.


   
ReplyQuote
Froggiefred
(@froggiefred)
Active Member
Joined: 16 years ago
Posts: 5
 

Koop algenkiller van schonevijver.nl, die zorgt ervoor dat al het slijm gaat samenklonten, daarna kun je het wel makkelijk verwijderen. En al doe je niets dan verdwijnen ze vanzelf naar een week of twee 😉


   
ReplyQuote
Gis
 Gis
(@gis)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 52
 

al die produkten zijn maar een tijdelijke oplossing er is geen goede ballans in je vijver je zal teveel aan nitraten hebben niet erg voor de vis maar ziet er niet goed uit het heeft ook een voordeel het houd het water helder zolang je draadalg hebt zal je geen zweefalg hebben (groene soep ) draad alg is een soort van onkruid van de vijver zeg maar Grtz Gis


   
ReplyQuote
Tazz
 Tazz
(@tazz)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 11
 

ik heb sinds vorig jaar ook problemen met slijm algen, zoals Gis zei helpen alle produkten maar tijdelijk. Wat iets of wat helpt is regelmatig het vuil 'stofzuigen'. Bij warm weer, stijgt het meerendeel wat het vergemakkelijkt...... ben nog steeds op zoek naar efficient middel..
grtz
tazz


   
ReplyQuote



The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.