The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Paaien: What to do ?

5 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,361 Bekeken
(@heiki)
Active Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Hey,

Ik zit met een vraag.
We hebben sedert eind vorige zomer een grote vijver aangelegd in de tuin. Het deel waar de vissen in zitten is een lege bak met enkel een pomp en een steun die de vuiligheid op het wateroppervlak afneemt. Het water wordt doorgepompt naar een 2de deel die even diep is maar volledig is gevuld met lavastenen, bovenop de stenen planten en water loopt zo weer in de bak waar de vissen in zitten... zuirstofpomp komt uit in de lavastenen, zodat je de vissen goed ziet, maar ze toch vele zuurstof krijgen. ( hebben nog een extra in de vijver hangen die kan worden aangelegd door het luchtkraantje open te draaien voor in noodgevallen. )

sinds kort wel luchtbelletjes op de lavastenen en op de plaats waar de luchtbelletjes naar boven komen op de lavastenen, wat draadwier.. maar denk dat dit door het warme weer komt 😛

Alles goed, vissen stellen het goed, water echt zuiver, pk waarde eens gemeten met de pk meter van de jaquzzi, bleek ook goed.. toppie dus 🙂

Maar nu wordt ik nogal raar gedrag gewaar, van de ene op de andere dag wordt een van men koi's achternagezeten door zowat alle 4 mijn komeetstaarten.. De vis raakt echt uitgeput.. dit gaat al zo'n 3 dagen aan een stuk door. Aan alles wat ik al gelezen heb denk ik aan paaien maar dan vind ik het raar dat die kleine komeetstaarten met die grote koi zouden paren.. De andere koi's en winden doen gewoon zoals anders..

Indien dit idd paaien is, zou ik graag de kleine visjes redden. Ik besteed veel tijd aan mijn vissen dus dat zou het probleem niet mogen zijn. Alleen heb ik dan nog de vraag, waar kunnen de eitjes worden geworpen?? er staan geen planten in waar ze aankunnen, enkel de pomp en die steun..

en dan nog verder:
zuurstofpomp in de apparte bak voorzien?
Wat geef je ze te eten?
Wanneer mogen ze in de vijver?

Een beetje info zou welkom zijn 😀
Mvg Heiki;)


   
Citeren
(@heiki)
Active Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Niemand die wat info kan geven???
Vis raak minder en minder actief... blijft soms verticaal hangen !

Please wat help...


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 358
 

Als de vis ook vreemd gaat doen dan zou ik eerst een afstrijkje (laten) maken, en dit door een expert onder een microscoop laten bekijken. het is voor ons heel moeilijk om een indicatie te krijgen zonder enig beeldmateriaal. Zelfs al zou je foto's hebben dan is het nog steeds erg lastig...


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Waarschijnlijk zijn jou 4 kometen mannetjes en hebben door hun baltsgedrag geen andere keuze dan dat vrouwtje koi achterna te zitten. Eventuele oplossing, koop 2 vrouwtjes komeetstaarten van dezelfde grootte en ik vermoed dat je koi met rust gelaten gaat worden. Tenslotte het zijnallemaal karperachtigen.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 730
 

En anders je komeetstaarten eruit halen zodat de koi weer rust krijgt.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.